Τζιτζικώστας: Ο Μεϊμαράκης επιμένει να απαιτεί και όχι να διεκδικεί την ψήφο των Νεοδημοκρατών

Αιχμές για τους συνυποψηφίους του αφήνει ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ συγκεκριμένα για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη σημειώνει ότι “επιμένει να απαιτεί και όχι να διεκδικεί την ψήφο των Νεοδημοκρατών”.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μακεδονία, σχολιάζοντας την τακτική των συνυποψηφίων του, τις επικρίσεις που δέχεται και την ανάγκη μαζικής συμμετοχής των πολιτών στις εκλογές της 22ας Νοεμβρίου, είπε: “Είναι απαραίτητο, για τους πολίτες που θα προσέλθουν στις κάλπες στις 22 Νοεμβρίου, να γνωρίζουν όσο το δυνατόν περισσότερα για τα σχέδια, τις απόψεις και τις επιλογές όλων των υποψηφίων Ειλικρινά είναι ανιαρή αυτή η τακτική από τους «κάποιους» που με κατηγορούν καθημερινά και με κάθε μέσο που διαθέτουν -και διαθέτουν πολλά- για ό,τι συμβαίνει και για ό,τι δεν συμβαίνει όπως αυτό που μόλις αναφέρατε (σ.σ. ότι αποφεύγει το debate). Πρότεινα εξαρχής τη διεξαγωγή πέντε θεματικών συνδιασκέψεων για να παρουσιάσουμε όλοι οι υποψήφιοι τις θέσεις μας. Είπα επίσης ότι θα μετάσχω σε οποιασδήποτε μορφής συζήτησης, διάλογο, debate, με την προϋπόθεση ότι θα είμαστε και οι τέσσερις υποψήφιοι. Γιατί μόνο έτσι θα διασφαλίσουμε τη θετική εικόνα της παράταξης. Όμως ο κ. Μεϊμαράκης επιμένει να απαιτεί και όχι να διεκδικεί τη ψήφο των Νεοδημοκρατών και θα κριθεί από αυτούς ανάλογα”

“Έχουμε δεχτεί ο κ. Μεϊμαράκης να είναι και μεταβατικός και εν ενεργεία και υποψήφιος Πρόεδρος. Προσωπικά με ενδιαφέρει να δούμε την ουσία της εκλογικής διαδικασίας. Πιστεύω λοιπόν, ότι είναι απαραίτητο, για τους πολίτες που θα προσέλθουν στις κάλπες στις 22 Νοεμβρίου, να γνωρίζουν όσο το δυνατόν περισσότερα για τα σχέδια, τις απόψεις και τις επιλογές όλων των υποψηφίων. Στους 25 νομούς που επισκέφθηκα, αλλά και στους υπόλοιπους νομούς της χώρας που θα επισκεφθώ, συνομιλώ με τους πολίτες, ακούω τη βάση, καταθέτω την πρότασή μου για μια σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη, όπως την οραματίζομαι, όπως τη σχεδιάζω. Έχετε ακούσει εσείς έστω και μία πρόταση από τον κ. Μεϊμαράκη. Ακούστε, τιμώ τον κ. Μεϊμαράκη, όμως δεν αποδέχομαι, την τακτική του να απαιτεί και όχι να διεκδικεί την ψήφο των Νεοδημοκρατών και των φίλων της ΝΔ. Και μάλιστα, όταν αυτό το κάνει πατώντας σε έναν ρόλο τον οποίο δεν τον κέρδισε, αλλά του δόθηκε. Όλα αυτά είναι ξένα στη νοοτροπία μου, όλα αυτά θέλω να αλλάξω. Κι αυτό γιατί αν δεν αλλάξουμε συθέμελα την παράταξη, αν δεν φέρουμε φρέσκες ιδέες, αν δεν κάνουμε στην πράξη όσα λέμε, τότε η πορεία συρρίκνωσης της παράταξης θα είναι χωρίς επιστροφή” τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

 

Για την κομματική του ταυτότητα και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε:

“Όταν μετά από οχτώ μήνες διακυβέρνησης Τσίπρα με τη χώρα κυριολεκτικά στο γκρεμό και το νέο λογαριασμό στις πλάτες των πολιτών, η Νέα Δημοκρατία άνοιξε τις διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου αρχηγού σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για την παράταξη και τη χώρα, τότε τις προτεραιότητες τις θέτει η ίδια η κοινωνία

Ζύγισα όλα τα δεδομένα πριν πάρω την τελική μου απόφαση και αν έβλεπα οποιαδήποτε πολιτική αντίφαση δεν θα το έκανα. Όλοι στην Κεντρική Μακεδονία ξέρουν ότι ως Περιφερειάρχης έβαλα την κομματική μου ταυτότητα στο συρτάρι και δεν λειτουργώ ποτέ με βάση κομματικές προτιμήσεις. Αντίθετα, αποκλειστικός γνώμoνας σε όλες μου τις ενέργειες και τις αποφάσεις είναι πάντα το συμφέρoν του τόπου και των συμπολιτών μου. Από εκεί και πέρα δεν έκρυψα ποτέ, ούτε αρνήθηκα την πολιτική μου πορεία στη Νέα Δημοκρατία, την ηγεσία της οποίας διεκδικώ σήμερα. Υπάρχουν δύο επιλογές για έναν πολιτικό όταν η χώρα  βιώνει για χρόνια μια δραματική κρίση: Περιμένει να περάσει η μπόρα κάνοντας προσεκτικά βήματα για να μην «καεί», να κινηθεί με ασφάλεια και η δεύτερη να δώσει τη μάχη που πιστεύει ότι μπορεί να οδηγήσει σε μια πραγματική αλλαγή, σε μια ανατροπή αυτής της κατάστασης που θα ωφελήσει όχι μόνο την Περιφέρειά του, αλλά όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Όπως ξέρετε δεν σχεδίαζα κανένα επόμενο βήμα. Αλλά όταν μετά από οχτώ μήνες διακυβέρνησης Τσίπρα με τη χώρα κυριολεκτικά στο γκρεμό και το νέο λογαριασμό στις πλάτες των πολιτών, η Νέα Δημοκρατία άνοιξε τις διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου αρχηγού σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για την παράταξη και τη χώρα, τότε τις προτεραιότητες τις θέτει η ίδια η κοινωνία”

 

Tέλος, ερωτηθείς εάν υπάρχει ενδεχόμενο νέων εθνικών εκλογών σύντομα σημείωσε: ” Η πλειοψηφία αυτής της συγκυβέρνησης είναι μικρή, η αποτελεσματικότητα της μηδενική και το μόνο που στέκει ακόμη είναι μια «εικόνα» ψευδοκυριαρχίας

Δεν πιστεύω στο «φαινόμενο Τσίπρα» με τον τρόπο που παρουσιάζεται στα μέσα ενημέρωσης. Όταν μια κυβέρνηση που έχει προσφύγει τρεις φορές στις κάλπες μέσα σε οχτώ μήνες, τελικά σέρνεται σε πολιτικές που της είναι εντελώς ξένες και δεν πρόκειται να εφαρμόσει, όπως π.χ. οι μεταρρυθμίσεις, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, το αποτελεσματικότερο και ευέλικτο κράτος. Όταν την ανικανότητά της τη μετατρέπει σε επίθεση εναντίον των πιο αδυνάτων που ούτε οι πιο νεοφιλελεύθεροι δε θα αποτολμούσαν, τότε το μέλλον της είναι προκαθορισμένο. Οι εξελίξεις θα την ξεπεράσουν καθώς η πλειοψηφία αυτής της συγκυβέρνησης είναι μικρή, η αποτελεσματικότητά της μηδενική και το μόνο που στέκει ακόμη είναι μια «εικόνα» ψευδοκυριαρχίας. Όσο για τη Νέα Δημοκρατία από τις 23 Νοεμβρίου και μετά πρέπει να κινηθεί ως η επόμενη δυναμική κυβέρνηση της χώρας κι όχι σαν αντιπολίτευση παλαιάς κοπής”.

 Διαβάστε επίσης

Μεϊμαράκης: Εάν εκλεγώ πρόεδρος δεν θα ψηφίσουμε ούτε ένα φορολογικό μέτρο

Άδωνις: Όσοι υποστήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν… ευχέλαιο – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Μητσοτάκης σε ρακοκάζανο στα Χανιά – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ