Αβραμόπουλος: Δεν συνταξιοδοτήθηκα επειδή πήγα στην Ε.Ε. – ΒΙΝΤΕΟ

“Δεν συνταξιοδοτήθηκα επειδή πήγα στην Ε.Ε.” δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος όταν ρωτήθηκε για το τι θα έπραττε στην περίπτωση που καλούταν να ηγηθεί μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

“Με τα εάν και τα πρέπει δεν γράφεται ιστορία. Είμαι εκεί που είμαι, ανέλαβα μια πολύ σημαντική αποστολή, ξέρω ότι μου πέφτει ένα μεγάλο βάρος ευθύνης στους Ευρωπαϊκους θεσμούς να εκπροσωπώ τη χώρα μου όσο κι αν αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι εκφραστής της πολιτικής της.   Από εκεί και πέρα είμαι Έλληνας πολιτικός. Εγώ δεν πήγα εκεί γιατί συνταξιοδοτήθηκα είτε γιατί ήμουν αρεστός σε κάποιους” τόνισε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών και Ιθαγένειας. 

“Παρακαλουθώ με πολλή αγωνία, με πολύ ενδιαφέρον και με πολύ συναίσθημα το τι γίνεται στην πατρίδα. Δεν παύω να είμαι Έλληνας πολιτικός. Είμαι εκεί, με την καρδιά μου εδώ, με το μυαλό μου εδώ, και με πλήρη επίγνωση της αποστολής που μου έχουν αναθέσει οι Έλληνες πολίτες μέσω των κυβερνήσεών τους. Πάνω από όλα σκέφτομαι την πατρίδα μου” πρόσθεσε.

Ερωτηθείς πάντως σχετικά με τα εσωτερικά της χώρας, ο Ευρωπαίος Επίτροπος δηλώνει πως δεν έχει κανένα ρόλο να διαδραματίσει στα εσωτερικά της χώρας, ενώ σχολίασε ότι χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη και εθνική συνεννόηση. 

Τέλος, αναφερόμενος και στις εσωκομματικές εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε: “Όλα όσα γίνονται αυτή τη στιγμή στη Ν.Δ. είναι μια φυσιολογική εξέλιξη. Θέλω να ευχηθώ μέσα από αυτή τη δοκιμασία να βγει δυνατή και ενωμένη”.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αβραμόπουλος: Τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. έχουν ευθύνες για το προσφυγικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ