Κουμουτσάκος: Η άμεση σύλληψη των δραστών είναι ζήτημα τιμής για τη Δημοκρατία – ΒΙΝΤΕΟ

Μήνυση κατ’ αγνώστων κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, για την επίθεση που δέχθηκε στο Σύνταγμα.

«Κατέθεσα μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη βίαιη επίθεση που δέχθηκα από φασιστοειδή στοιχεία. Νωρίτερα σήμερα το πρωί είχα επισκεφθεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα. Όπως θα απαιτούσε ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας ζήτησα τον εντοπισμό και την άμεση σύλληψη των γνωστών άλλωστε στο πανελλήνιο δραστών της χθεσινής άνανδρης, φασιστικής επίθεσης καθώς και των εμπνευστών και των παρακινητών της, των πολιτικών πνευματικών τους γονέων», ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος σε δήλωσή του έξω από τη Βουλή και συνέχισε:

«Η Χρυσή Αυγή και εκείνοι που την εκπροσωπούν εκφράζουν τον σκοταδισμό, τη βία και τον τραμπουκισμό. Γρονθοκοπούν την ελευθερία για να σκοτώσουν τη Δημοκρατία. Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε. Όλοι εμείς η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και τα δημοκρατικά κόμματα που τους εκπροσωπούν».

 «Η κυβέρνηση από την πλευρά της οφείλει και πρέπει έμπρακτα να προστατεύσει τα δικαιώματα και την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και των εκπροσώπων τους. Τώρα, καλύτερα να το αποδείξει έμπρακτα και όχι  μόνο με ωραία λόγια. Η άμεση σύλληψη των δραστών είναι ζήτημα τιμής για τη Δημοκρατία» υπογράμμισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος και πρόσθεσε:

«Όπως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, θα είμαι πάντα απέναντι στη βία, στη μισαλλοδοξία, στην ανοησία και στην ιδεοληψία. Θα είμαι πάντα μαχητικά μαζί με τη Δημοκρατία, που δεν τρομοκρατείται και που οφείλει όμως ταυτόχρονα να αυτοπροστατεύεται»

Ερωτηθείς για τον υπουργό Παιδείας απάντησε: «Ο κ. Φίλης έδειξε ότι δεν ελέγχει τα λεγόμενά του. Δεν κάνει για αυτή τη δουλειά. Πρέπει να το καταλάβει εκείνος και αν δεν το καταλάβει εκείνος, πρέπει να το καταλάβει ο Πρωθυπουργός». 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

«Ξεψαχνίζουν» τα βίντεο της επίθεσης στον Κουμουτσάκο – Ελεύθερος ο «γυμναστής» της ΧΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ