Τσίπρας: Αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα που ξεπερνάει τις δυνάμεις μας – ΒΙΝΤΕΟ

«Αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα που ξεπερνάει τις δυνάμεις μας. Σχεδόν όλος ο πλανήτης έχει πέσει στα πάνω στα νησιά σας, στις πλάτες των ανθρώπων σας, των τοπικών κοινωνιών» σημείωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγηση του στην ευρεία σύσκεψη για το προσφυγικό που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη, συμμετέχουν οι αρμόδιοι υπουργοί, περιφερειάρχες και δήμαρχοι των νησιών που αντιμετωπίζουν τα σημαντικότερα προβλήματα καθώς και εκπρόσωποι της Εκκλησίας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό και παγκόσμιο που περνάει μέσα από το μικρό μας τόπο» σημείωσε ο κ. Τσίπρας επισημαίνοντας ότι «για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να επικεντρώσουμε στον άνθρωπο και στο καθήκον μας, στην υποχρέωση μας να δώσουμε ότι μπορούμε σ’ αυτούς τους ανθρώπους  που έχουν ανάγκη.»

«Να βρούμε λύσεις, να διεκδικήσουμε λύσεις σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο γιατί όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι καμία τοπική κοινωνία, δεν μπορεί να αντέξει ένα τόσο μεγάλο βάρος αν δεν υποστηριχθεί» τόνισε ο κ. Τσίπρας

“Σας κάλεσα για να σας ενημερώσω για τις πρωτοβουλίες που αναλάβαμε, για τις διεκδικήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και για να ενημερωθώ για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε στις τοπικές κοινωνίες, τα νησιά, για να δούμε πως θα μπορέσουμε ενώνοντας δυνάμεις να διευκολύνουμε, να αντιμετωπίσουμε προβλήματα, να παρακάμψουμε γραφειοκρατίες πολλές φορές που είναι εμπόδια στις προθέσεις μας και να δούμε με ποιον τρόπο θα μπορέσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί στην υποχρέωσή μας να δείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο της πατρίδας μας, του λαού μας, σε όλη την Ευρώπη”, είπε ο Πρωθυπουργός.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Γιούνκερ: Θα τσακωνόμαστε για 10 χλμ. θαλάσσιου πλάτους;

ΟΗΕ: 5.000 πρόσφυγες αναμένεται να φθάνουν κάθε μέρα στην Ευρώπη

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ