• “Πόλεμος” ανακοινώσεων στη σκιά της επίθεσης Κουμουτσάκου

  1:35 μμ, Παρασκευή 06 Νοε 2015 1:35 μμ, Παρασκευή 06 Νοε 2015

  Νέος «πόλεμος» ανακοινώσεων ξέσπασε σήμερα μεταξύ της κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τη χθεσινή επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

  Νέα Δημοκρατία: Τσίπρας και Τόσκας να μην καλύπτουν άλλο τους τραμπούκους

  Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία καλεί τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό κ. Τόσκα, «να μην καλύπτει άλλο τους τραμπούκους και τα φασιστοειδή».

  «Καλούμε τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και τον αρμόδιο Υπουργό κ. Τόσκα να μην προστατεύουν και να μην καλύπτουν άλλο τους τραμπούκους και τα φασιστοειδή», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας και συνεχίζει:

  «Ας καταλάβει ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ότι είναι άμεσα υπόλογος για την καθυστέρηση που παρατηρείται στη σύλληψη των δραστών, η ταυτότητα των οποίων είναι γνωστή από την πρώτη στιγμή, όπως ο ίδιος έχει επισήμως δηλώσει.

  Ας αφήσει τα λόγια και ας απολογηθεί για την ανεπάρκεια των μέτρων περιφρούρησης της χθεσινής συγκέντρωσης των Ποντίων, που έδωσε τη δυνατότητα σε ακραία στοιχεία να επιτεθούν σε μέλος του Κοινοβουλίου».

  ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραποιεί σκόπιμα τις θέσεις μας

  Στη συνέχεια, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για σκόπιμη παραποίηση των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας και, μέσω νέας ανακοίνωσης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική αθλιότητα, σχολιάζοντας τα όσα είπε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

  Στην ανακοίνωση τη ΝΔ αναφέρεται:

  «Η πολιτική αθλιότητα στην οποία κατρακυλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προηγούμενο. Έφτασαν στο σημείο να παραποιούν σκόπιμα τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, παρόλο που διατυπώνονται ξεκάθαρα από τον Πρόεδρό της.

  Έφτασαν, ακόμη χειρότερα, στο σημείο να ταυτίζονται στα εθνικά μας θέματα με τη θέση της Τουρκίας και στα εσωτερικά ζητήματα με ακραία στοιχεία.

  Στην προσπάθειά τους να αποπροσανατολίσουν από τα βάρβαρα μέτρα που επιβάλλουν, επιχειρούν να φανατίσουν και να διχάσουν.

  Γίνονται ολοένα και πιο επικίνδυνοι.

  Ας σκεφτεί ο κάθε πολίτης τι θα έλεγαν και τι θα έπρατταν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ εάν γεγονότα σαν το χθεσινό συνέβαιναν με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας».

  Γεροβασίλη: Είναι επικίνδυνη η στάση της Νέας Δημοκρατίας…

  Η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε ότι «στο πολιτικό πεδίο υπάρχουν αντιπαραθέσεις και πολιτικές εκμεταλλεύσεις, ενδεχομένως, αυτό είναι αντιληπτό. Όμως, θα πρέπει να είναι σαφές, για όλο το πολιτικό σύστημα, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν ρίχνουμε νερό στο μύλο των ακροδεξιών και της Χρυσής Αυγής», για τη χθεσινή βάρβαρη επίθεση σε βάρος του Γιώργου Κουμουτσάκου, σημειώνοντας παράλληλα ότι είναι επικίνδυνη η στάση της Νέας Δημοκρατίας.

  Με συνέντευξή χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Attica, η κυβερνητική εκπρόσωπος, αναφερόμενη στο επεισόδιο σε βάρος του κ. Κουμουτσάκου, υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να γίνουν ανεκτά τέτοια επικίνδυνα φαινόμενα μισαλλοδοξίας, τονίζει ωστόσο ότι προηγήθηκε μικροκομματική εκμετάλλευση των δηλώσεων του Νίκου Φίλη, εκμετάλλευση που ρίχνει νερό στο μύλο των ακροδεξιών της Χρυσής Αυγής.

  «Είχαμε μια δήλωση από τον υπουργό, ο ίδιος δήλωσε την άποψη του. Στη Δημοκρατία δεν μπορούμε να ποινικοποιήσουμε την άποψη. Αυτό δημιουργεί οχυρό από πλευράς του δημοκρατικού τόξου και δεν θα πρέπει να οπισθοχωρούμε» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως «από την άλλη πλευρά, είδαμε πραγματικά ένα κλίμα να διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες με αφορμή αυτό. Μια πολιτική, μια μικροπολιτική εκμετάλλευση, με επικίνδυνα, όμως, δυστυχώς, χαρακτηριστικά».

  «Στο πολιτικό πεδίο υπάρχουν αντιπαραθέσεις και πολιτικές εκμεταλλεύσεις, ενδεχομένως, αυτό είναι αντιληπτό. Όμως, θα πρέπει να είναι σαφές, για όλο το πολιτικό σύστημα, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν ρίχνουμε νερό στο μύλο των ακροδεξιών και της Χρυσής Αυγής», είπε ακόμη και υπογράμμισε: «Αυτό, λοιπόν, συνέβη. Και συνέβη από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο. Για αυτό αναφέρθηκα στο tweet του κ. Γεωργιάδη, το οποίο αν μη τι άλλο καλούσε - δεν καλούσε ο ίδιος - αλλά στα αλήθεια έλεγε ότι θα ζητήσουν οι Πόντιοι «την κεφαλήν επί πίνακι» του κ. Φίλη το απόγευμα. Αυτό αντιλαμβάνεστε δεν είναι ανεκτό από το πολιτικό σύστημα ή δεν πρέπει να είναι ανεκτό. Στη συνέχεια δεν βρήκανε το κεφάλι του κ. Φίλη και πήραν το κεφάλι του κ. Κουμουτσάκου. Διότι η ακροδεξιά είναι απέναντι στη Δημοκρατία, στον Κοινοβουλευτισμό, και στους νεοδημοκράτες βουλευτές. Επομένως αυτό θα έπρεπε να το λάβουν υπόψη τους. Αναζωπυρώνουν μισαλλόδοξα θέματα. Νομίζω ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και θα έπρεπε να είναι προσεκτικοί».

  Ειδικά για τις απόψεις που εξέφρασε ο κ. Φίλης, η κυβερνητική εκπρόσωπος έσπευσε να υπογραμμίσει: «Μπορείς να διαφωνείς με μια άποψη, αλλά δεν μπορείς να φιμώσεις κάποιον ο οποίος έχει μια διαφορετική άποψη, είτε είναι υπουργός, είτε είναι πολίτης, είτε είναι οποιοσδήποτε. Σε αυτό θα έπρεπε να είμαστε αποφασιστικοί. Χρησιμοποιήθηκε μια τέτοια δήλωση με ένα τρόπο ο οποίος έφερε το αποτέλεσμα, το όποιο βλέπουμε σήμερα, αυτό το δραματικό αποτέλεσμα. Να βλέπουμε να χτυπούν βάρβαρα τον κ. Κουμουτσάκο. Είναι χτύπημα στην καρδιά της Δημοκρατίας, ξέρετε».

  Στην ερώτηση ποια θα είναι η αντίδραση της κυβέρνησης στην περίπτωση που υποβληθεί πρόταση μομφής σε βάρος του κ. Φίλη, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε: «Η Ν.Δ έχει εκλογές για πρόεδρο, και αντιλαμβανόμαστε ότι καθένας θέλει κάτι να πει παραπάνω, προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος. Αυτό όμως δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση να προσπαθεί να βγει πρόεδρος όποιος κάνει, περισσότερες κινήσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Ας βγουν με τις πολιτικές τους αντιπαραθέσεις, ας βγουν με τις πολιτικές διαφωνίες, ας βγουν με τη διαφωνία τους την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εδώ βλέπουμε ποιος πλειοδοτεί σε μια τέτοια ρητορική».

  «Δεν είναι ανεκτά αυτά τα πράγματα» είπε ακόμη η κ. Γεροβασίλη και χαρακτήρισε προβληματική και επικίνδυνη τη δήλωση και τη στάση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

  Σκουρλέτης: Υστερικού τύπου πατριδοκαπηλία οπλίζει το χέρι των ακροδεξιών τραμπούκων

  Για "υστερικού τύπου πατριδοκαπηλία" που "οπλίζει το χέρι των ακροδεξιών τραμπούκων" μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

  Ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι η Χρυσή Αυγή έχει ανεβάσει πολύ υψηλούς τόνους έντασης στη Βουλή τον τελευταίο καιρό και ο πολιτικός κόσμος θα έπρεπε να έχει ένα αρραγές μέτωπο απέναντι της. Επέκρινε την ΝΔ ότι οι δηλώσεις και η στάση της χθες δεν συνάδουν με αυτό.

  Μιλώντας στον ΣΚΑΙ επανέλαβε ότι «εκεί που ζήταγαν το χέρι του Φίλη βρήκαν το κεφάλι του Κουμουτσάκου».

  Χαρακτήρισε τη διάσταση που έχει λάβει το θέμα για τις δηλώσεις Φίλη "φτηνή πολιτική εκμετάλλευση με έντονα στοιχεία πατριδοκαπηλίας".

  Η απάντηση του Μαξίμου στη Νέα Δημοκρατία

  Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στις ανακοινώσεις της Λεωφόρου Συγγρού για το θέμα Κουμουτσάκου.

  «Για να κρύψει τα εσωτερικά της αδιέξοδα και την ανυπαρξία πολιτικών θέσεων, η Νέα Δημοκρατία επένδυσε σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι, του οποίου έχει ήδη χάσει τον έλεγχο από την ακροδεξιά», αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, για να καταλήξει:

  «Ας συνέλθουν και ας αποφασίσουν αν θέλουν να λειτουργούν ως υπεύθυνο και συντεταγμένο δημοκρατικό κόμμα, η ως συνονθύλευμα συρόμενο πίσω από τον ακροδεξιό λαϊκισμό».

  Διαβάστε επίσης:

  Παρέμβαση εισαγγελέα για την επίθεση κατά του Κουμουτσάκου - Όλες οι αντιδράσεις

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα