Γεροβασίλη: Είναι επικίνδυνη η στάση της Νέας Δημοκρατίας…

«Χτύπημα στην καρδιά της Δημοκρατίας» που δεν πρέπει να γίνει ανεκτό από το πολιτικό σύστημα, χαρακτήρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη τη χθεσινή βάρβαρη επίθεση σε βάρος του Γιώργου Κουμουτσάκου, σημειώνοντας παράλληλα ότι είναι επικίνδυνη η στάση της Νέας Δημοκρατίας. Με συνέντευξή χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Attica, η κυβερνητική εκπρόσωπος, αναφερόμενη στο επεισόδιο σε βάρος του κ. Κουμουτσάκου, υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να γίνουν ανεκτά τέτοια επικίνδυνα φαινόμενα μισαλλοδοξίας, τονίζει ωστόσο ότι προηγήθηκε μικροκομματική εκμετάλλευση των δηλώσεων του Νίκου Φίλη, εκμετάλλευση που ρίχνει νερό στο μύλο των ακροδεξιών της Χρυσής Αυγής.

«Είχαμε μια δήλωση από τον υπουργό, ο ίδιος δήλωσε την άποψη του. Στη Δημοκρατία δεν μπορούμε να ποινικοποιήσουμε την άποψη. Αυτό δημιουργεί οχυρό από πλευράς του δημοκρατικού τόξου και δεν θα πρέπει να οπισθοχωρούμε» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως «από την άλλη πλευρά, είδαμε πραγματικά ένα κλίμα να διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες με αφορμή αυτό. Μια πολιτική, μια μικροπολιτική εκμετάλλευση, με επικίνδυνα, όμως, δυστυχώς, χαρακτηριστικά».

«Στο πολιτικό πεδίο υπάρχουν αντιπαραθέσεις και πολιτικές εκμεταλλεύσεις, ενδεχομένως, αυτό είναι αντιληπτό. Όμως, θα πρέπει να είναι σαφές, για όλο το πολιτικό σύστημα, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν ρίχνουμε νερό στο μύλο των ακροδεξιών και της Χρυσής Αυγής», είπε ακόμη και υπογράμμισε: «Αυτό, λοιπόν, συνέβη. Και συνέβη από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο. Για αυτό αναφέρθηκα στο tweet του κ. Γεωργιάδη, το οποίο αν μη τι άλλο καλούσε – δεν καλούσε ο ίδιος – αλλά στα αλήθεια έλεγε ότι θα ζητήσουν οι Πόντιοι «την κεφαλήν επί πίνακι» του κ. Φίλη το απόγευμα. Αυτό αντιλαμβάνεστε δεν είναι ανεκτό από το πολιτικό σύστημα ή δεν πρέπει να είναι ανεκτό. Στη συνέχεια δεν βρήκανε το κεφάλι του κ. Φίλη και πήραν το κεφάλι του κ. Κουμουτσάκου. Διότι η ακροδεξιά είναι απέναντι στη Δημοκρατία, στον Κοινοβουλευτισμό, και στους νεοδημοκράτες βουλευτές. Επομένως αυτό θα έπρεπε να το λάβουν υπόψη τους. Αναζωπυρώνουν μισαλλόδοξα θέματα. Νομίζω ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και θα έπρεπε να είναι προσεκτικοί».

Ειδικά για τις απόψεις που εξέφρασε ο κ. Φίλης, η κυβερνητική εκπρόσωπος έσπευσε να υπογραμμίσει: «Μπορείς να διαφωνείς με μια άποψη, αλλά δεν μπορείς να φιμώσεις κάποιον ο οποίος έχει μια διαφορετική άποψη, είτε είναι υπουργός, είτε είναι πολίτης, είτε είναι οποιοσδήποτε. Σε αυτό θα έπρεπε να είμαστε αποφασιστικοί. Χρησιμοποιήθηκε μια τέτοια δήλωση με ένα τρόπο ο οποίος έφερε το αποτέλεσμα, το όποιο βλέπουμε σήμερα, αυτό το δραματικό αποτέλεσμα. Να βλέπουμε να χτυπούν βάρβαρα τον κ. Κουμουτσάκο. Είναι χτύπημα στην καρδιά της Δημοκρατίας, ξέρετε».

Στην ερώτηση ποια θα είναι η αντίδραση της κυβέρνησης στην περίπτωση που υποβληθεί πρόταση μομφής σε βάρος του κ. Φίλη, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε: «Η Ν.Δ έχει εκλογές για πρόεδρο, και αντιλαμβανόμαστε ότι καθένας θέλει κάτι να πει παραπάνω, προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος. Αυτό όμως δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση να προσπαθεί να βγει πρόεδρος όποιος κάνει, περισσότερες κινήσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Ας βγουν με τις πολιτικές τους αντιπαραθέσεις, ας βγουν με τις πολιτικές διαφωνίες, ας βγουν με τη διαφωνία τους την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εδώ βλέπουμε ποιος πλειοδοτεί σε μια τέτοια ρητορική».

«Δεν είναι ανεκτά αυτά τα πράγματα» είπε ακόμη η κ. Γεροβασίλη και χαρακτήρισε προβληματική και επικίνδυνη τη δήλωση και τη στάση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Διαβάστε επίσης:

Καρέ-καρέ η επίθεση στον Κουμουτσάκο – ΒΙΝΤΕΟ

Προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση στον Κουμουτσάκο

Χαμός στη Βουλή μετά την ομιλία του Φίλη – ΒΙΝΤΕΟ

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραποιεί σκόπιμα τις θέσεις μας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ