Τόσκας: Είμαστε σε καλό δρόμο για τη σύλληψη των τραμπούκων

Η έρευνα για τη σύλληψη των δραστών της χθεσινής βιαιοπραγίας εναντίον του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου, στο Σύνταγμα συνεχίζεται και βρίσκεται σε καλό δρόμο διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

«Η έρευνα συνεχίζεται, έγιναν κάποιες προσαγωγές και εξετάστηκαν κάποια άτομα, αλλά συνεχίζεται η έρευνα και σε συγκεκριμένους γεωγραφικούς χώρους και ψάχνουμε για κάποια άτομα που κατά πάσα πιθανότητα θα εντοπιστούν γιατί υπάρχουν καθαρές και οι φωτογραφίες τους και ξέρουμε που κινούνται», είπε ο κ. Τόσκας, μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”.

Και συνέχισε: «Είμαστε σε καλό δρόμο, η έρευνα συνεχίζεται. Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες σε ο,τι αφορά την αστυνομική έρευνα που είναι σε εξέλιξη, μίλησα με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας πριν από λίγο και αυτά ακριβώς μου είπε», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο υπουργός εκτίμησε ότι «η αστυνομία έκανε τη δουλειά της, προστάτευσε τον κ. Κουμουτσάκο», συμπληρώνοντας όμως ότι «από εκεί και πέρα θα εξετάσουμε σήμερα και όλες τις πτυχές, θα δούμε εάν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω και προφανώς εννοώ στο θέμα των συλλήψεων και εκεί αφήνω ένα ερωτηματικό».

Τόνισε ότι «η αστυνομία υπήρχε, υπήρχαν τέσσερις διμοιρίες στην ευρύτερη περιοχή σε όλο το τετράγωνο» προσθέτοντας ότι «ήταν φιλήσυχη συγκέντρωση, δεν περίμενε κανείς να ξεπεταχτούν αυτοί οι τύποι μέσα από τη φιλήσυχη συγκέντρωση των Ποντίων και να κάνουν ο,τι έκαναν».

Ωστόσο είπε ότι είναι «καταδικαστέο» ότι γρονθοκοπήθηκε βουλευτής έξω από το κοινοβούλιο, «φυσικά εξοργιστήκαμε και φυσικά κοιτάζουμε να δούμε τι δεν πήγε καλά». Κατά πάσα πιθανότητα, υπογράμμισε πως «πρόκειται για ανθρώπους αυτού του πολιτικού χώρου, έχουμε σοβαρές ενδείξεις, μπορεί να γλιτώσουν το αυτόφωρο αλλά η δικαιοσύνη λειτουργεί και μετά το αυτόφωρο».

Σημείωσε μάλιστα ότι «ανεκτικότητα σε τέτοια περιστατικά δεν θα υπάρξει, το έχουμε δηλώσει, το έχουμε δείξει σε όλες τις πλευρές και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα δείτε ότι τέτοια περιστατικά θα χτυπηθούν αμείλικτα».

Σε χθεσινή του δήλωση ο κ. Τόσκας αποκάλυψε ότι οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει έναν από τους δράστες της επίθεσης κατά του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου και βρίσκονται πολύ κοντά στην ταυτοποίηση και άλλων τριών.

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι αντιδράσεις για την επίθεση κατά του Κουμουτσάκου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ