Φίλης: Αυτό είναι γενοκτονία άποψης… – ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν είμαι πολιτικάντης, δεν είμαι από εκείνους που αλλάζουν θέσεις, υποστηρίζω την εθνική θέση που αφορά τη Γενοκτονία των Ποντίων και από εκεί και πέρα δεν είμαι …καραγκιόζης πολιτικάντης να πω ότι δεν έχω πει τίποτα στη ζωή μου, καθαρά πράγματα» σημείωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης με αφορμή το σάλο που προκλήθηκε  από τη δήλωση του “στον ενικό” και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Στη Δημοκρατία, καθεστώς αναστολής προσωπικής άποψης δεν υπάρχει. Αυτό είναι γενοκτονία άποψης, είναι γενοκτονία για τη Δημοκρατία αν επιμένουμε οτι πρέπει να βάζουμε τις απόψεις μας στον πάγο» υπογράμμισε ο κ. Φίλης.

«Σέβομαι την απόφαση της Βουλής ως υπουργός ανεξάρτητα από τις επιστημονικές μου απόψεις» 

Ο κ. Φίλης έκανε λόγο για «διαστροφή των δηλώσεων που ήταν σαφείς» και «τηλεοπτικό τραμπουκισμό» που υπέστη.

Τόνισε επίσης  ότι «ρωτήθηκα και απάντησα με σαφήνεια ότι ως υπουργός υποστηρίζω και υλοποιώ την επίσημη θέση της πολιτείας για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Ότι τιμώ τα θύματα, τιμώ τους ανθρώπους οι οποίοι έπεσαν θύματα εγκλημάτων της τουρκικής θηριωδία στον Πόντο και ότι σέβομαι τον πόνο των σημερινών απογόνων τους» σημείωσε.

«Αυτά τα είπα από την πρώτη στιγμή και είναι φτωχό και περιττό να συζητάμε για αυτό το ζήτημα» τόνισε. «Ρωτήθηκα, και δεν είχα εγώ την πρωτοβουλία, εάν έχω διαφορετική επιστημονική  άποψη, όχι πολιτική. Η πολιτική είναι σαφής και είναι της Βουλής».

 

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη οι Πόντιοι – ΦΩΤΟ -ΤΩΡΑ

Ο Φίλης για την επίθεση στον Κουμουτσάκο – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ