Ο Φίλης για την επίθεση στον Κουμουτσάκο – ΒΙΝΤΕΟ

«Θέλω να εκφράσω τη συμπάθειά μου για όσα υπέστη ο κ. Κουμουτσάκος, όπως επίσης και για όσα παραλίγο να υποστεί και ο κ. Βαρβιτσιώτης που διέφυγε από την μανία των τραμπούκων της ακροδεξιάς πάνω στο χώρο του Αγνώστου Στρατιώτη» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης μιλώντας στη Βουλή και πρόσθεσε:

«Μερικές εκατοντάδες οι οποίοι κερδοσκοπούν πολιτικά, μερικοί οι οποίοι με τρόπο επαγγελματικό διαχειρίζονται τις μνήμες των ανθρώπων, με τρόπο εξοργιστικό, τραμπούκικο, φασιστικό».

«Ποιοι οπλίζουν το χέρι των τραμπούκων; Ποιοι όπλιζαν μόλις πρόπερσι με μαχαίρια τους εγκληματίες για να σκοτώνουν φτωχούς ανθρώπους στο κέντρο της Αθήνας; Ποιοι όπλισαν το χέρι του δολοφόνου του Φύσσα; Ποιοι συνεχίζουν σήμερα να οπλίζουν το χέρι των τραμπούκων; Είναι προφανές ότι η δημοκρατία δεν πρέπει να διαιρείται μπροστά στην απειλή του νεοφασισμού στην απειλή του ρατσισμού μπροστά στους τραμπούκους, οι οποίοι, αν και υπόδικοι δεν υποχωρούν. Είναι εδώ μπροστά μας και προκαλούν τη δημοκρατία» υπογράμμισε ο κ. Φίλης. 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Επιτέθηκαν στον Κουμουτσάκο στο Σύνταγμα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ