Χαμός στη Βουλή – Βαρείς χαρακτηρισμοί μεταξύ Σκουρλέτη-Μανιάτη – ΒΙΝΤΕΟ

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτη και στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μανιάτη σχετικά με το αλαλούμ που προκλήθηκε με αφορμή δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο «το ΣτΕ ακύρωσε την απόφαση του πρώην υπουργού  Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, με την οποία είχε ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός” στην Χαλκιδική».

«Αναφερθήκατε σε κάποια απόφαση του ΣτΕ την οποία την γνωρίζετε εσείς και δεν την γνωρίζει ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο οποίος έβγαλε ανακοίνωση και διέψευσε τα φιλικά προς εσάς ΜΜΕ τα οποία μιλούσαν για μία υποτιθέμενη απόφαση του ΣτΕ για τις Σκουριές. Γνωρίζετε κάτι; Όταν ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣτΕ είπε ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες.  Πάψτε να υπονομεύετε ή να υπαγορεύετε στο ΣτΕ τις απόψεις σας. Αυτό που κάνετε είναι απαράδεκτο. Μην συνεχίζετε να παίζετε έτσι με τους θεσμούς της δικαιοσύνης» ανέφερε ο υπουργός απευθυνόμενος στον Γιάννη Μανιάτη.

«Όπως αντιλαμβάνεστε είναι αδιόρθωτοι οι της κυβέρνησης. Κύριε υπουργέ, διαψεύδετε το σύνολο των εφημερίδων και όλους όσοι έγραψαν αυτό που έγραψαν; Εσείς δεν αισθάνεστε την ανάγκη να πείτε ‘έκανα λάθος’ ; Δεν αισθάνεστε ούτε μία στιγμή την ανάγκη να ζητήσετε συγγνώμη από τους 2.500 ανθρώπους που τους έχετε να περιμένουν μέσα στις στοές των μεταλλείων;» απάντησε ο βουλευτής.

«Είναι βαρύ το ατόπημα. Υπαγορεύετε στο ΣτΕ το οποίο δεν έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες να υιοθετηθούν οι απόψεις σας. Είστε αδιόρθωτος και αναλαμβάνετε πλήρως την ευθύνη των όσων είπατε. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει στο ελληνικό κοινοβούλιο, να υπονομεύετε το κύρος του ΣτΕ. Βεβαίως και διαψεύδω. Όχι εγώ, το ίδιο το ΣτΕ» είπε ο υπουργός και ο Γιάννης Μανιάτης του απάντησε:

«Συνεχίζεται η διολίσθηση της κυβέρνησης σε αηθέστατες, εξωκοινοβουλευτικές, αδιανόητες προσεγγίσεις ενός ζητήματος που χτυπά βαθιά στην καρδιά της απασχόλησης της χώρας και του τρόπου που αντιμετωπίζουμε τις επενδύσεις και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Οι μαγκιές και οι τσαμπουκάδες εδώ δεν περνάνε.  Θα τεκμηριώσετε την άποψή σας, διαφορετικά απλώς υβρίζετε το ελληνικό κοινοβούλιο και το ΣτΕ».

«Είναι απίστευτο αυτό που ακούγεται. Βλέπω ότι κατ’ εξακολούθηση γράφετε στα παλιά σας τα παπούτσια τις διαδικασίες, το κύρος του ΣτΕ. Διαψεύδετε τον πρόεδρο του ΣτΕ που έβγαλε ανακοίνωση;» ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Ο αδιόρθωτος κύριος υπουργός συνεχίζει μία τακτική η οποία είναι αδιανόητη. Η κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει άμεσα όλες τις αποφάσεις του ΣτΕ. Και το γεγονός ότι οι αποφάσεις δεν καθαρογράφονται την ημέρα που παίρνονται αυτό δεν συνιστά καμία δικαιολογία» τόνισε ο Γιάννης Μανιάτης.

 

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση Σκουρλέτη σε Βρούτση – Βενιζέλο – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ