Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι ένα άρρωστο κόμμα

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι δεν μπορούμε ούτε καν να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, και πρόσθεσε:

«Δεν γνωρίζω κανένα κόμμα στη δυτική Ευρώπη, στις ΗΠΑ, το οποίο δεν διεξάγει κάθε είδους δημόσιο διάλογο μεταξύ των υποψηφίων. Εγώ έχω προτείνει πολλές εναλλακτικές λύσεις και στην τηλεόραση και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στην Πολιτική Επιτροπή».

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας: «Ξεκινώ με τη διάγνωση ότι η ΝΔ είναι ένα άρρωστο κόμμα το οποίο πρέπει να αλλάξει δραστικά εάν θέλει να επικοινωνήσει και πάλι με τα δυναμικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας (…) Άρα εγώ δίνω μια διάσταση κατεπείγοντος στην ανάγκη να αλλάξουν πολλά πράγματα στη ΝΔ, και προβάλλω τη δική μου υποψηφιότητα ως μια υποψηφιότητα δημιουργικής ανανέωσης…»

Κληθείς να σχολιάσει την υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε:

«Ο κ. Τζιτζικώστας έχει πει κάποια πράγματα τα οποία είναι κοντά σε αυτά που έχω πει κι εγώ… Από αυτή την πλευρά είναι θετικό ότι και οι δύο αναγνωρίζουμε την ανάγκη να αλλάξει η ΝΔ. Το ερώτημα είναι ποιος μπορεί να υλοποιήσει αυτή την αλλαγή. Και εκεί ερχόμαστε στα ζητήματα του πολιτικού περιεχομένου αλλά και του συγκεκριμένου βιογραφικού που ο καθένας κομίζει σε αυτή την προσπάθεια. Εγώ θεωρώ και το έχω πει πολλές φορές, ότι είναι πρόβλημα ο αρχηγός της ΝΔ να μην είναι κοινοβουλευτικό στέλεχος. Θεωρώ επίσης ότι είναι πρόβλημα κάποιος ο οποίος διεκδικεί τελικά να γίνει πρωθυπουργός, να μην έχει διατελέσει υπουργός».

Εκτός των άλλων, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, σημείωσε ότι: «Για εμένα προϋπόθεση συμμετοχής σε ένα ψηφοδέλτιο ενός κόμματος είναι κάποιος να έχει διακριθεί στην πραγματική ζωή, στην πραγματική κοινωνία και στην πραγματική οικονομία. Έχουμε κουραστεί και στη ΝΔ από ανθρώπους οι οποίοι έχουν κολλήσει μόνο κομματικά ένσημα και είναι προϊόντα του κομματικού σωλήνα».

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι οι εκλογές για πρόεδρο στη ΝΔ θα είναι «εκλογές δύο γύρων» και εξέφρασε την άποψη ότι «δεν μπορεί η ΝΔ να κερδίσει εκλογές εάν δεν στραφεί πιο συστηματικά και πιο μεθοδικά στον χώρο του μετριοπαθούς κέντρου».

Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη, υπογράμμισε:

«Εγώ για τον Άδωνι έχω να πω καλά λόγια. Εγώ δεν πρόκειται να λέω διαφορετικά πράγματα τώρα από αυτά που έλεγα. Θεωρώ ότι ο Άδωνις ήταν ένας αποτελεσματικός υπουργός και ένα στέλεχος που έχει πολλά να προσφέρει στη ΝΔ. Θεωρώ όμως ότι δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει αυτή τη διεύρυνση για την οποία σας μίλησα. Όταν ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται ως δεξιός εκ των πραγμάτων περιχαρακώνει τη δική του υποψηφιότητα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ