Νέο μίνι νομοσχέδιο ή τροπολογίες;

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Πυρετός επικρατεί στην κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει όλα τα προαπαιτούμενα έως τη Δευτέρα και με σκοπό στο Eurogorup της ίδιας ημέρας να ληφθεί απόφαση για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ.

Αργά το βράδυ εστάλησαν στους θεσμούς οι προτάσεις της κυβέρνησης για τα ισοδύναμα στο ΦΠΑ στην εκπαίδευση, με επίκεντρο τη φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών σε ένα ύψος που οι πληροφορίες το έφεραν κοντά στο +5%.

Το ίδιο χρονικό διάστημα υπήρξε τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συζητηθεί «βελτιωμένη» πρόταση της Αθήνας για τα «κόκκινα» δάνεια και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ενώ έντονες υπήρξαν οι συζητήσεις και για τις ελάχιστες τιμές των γενόσημων φαρμάκων.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Real.gr, επιδιώκει να κλείσει όλα τα θέματα έως τη Δευτέρα, ώστε-εάν χρειαστεί- να επιζητήσει πολιτική λύση στα «κόκκινα» δάνεια, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να θέτει κατ’ αρχήν το αίτημα στο Eurogroup της Δευτέρας.

Στο πλαίσιο αυτό το Μέγαρο Μαξίμου συζητά ήδη, εφόσον υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές για τα προαπαιτούμενα, αν οι ρυθμίσεις θα έρθουν στη Βουλή προς ψήφιση με τροπολογίες ή με νέο μίνι νομοσχέδιο που θα κατατεθεί με τη μορφή του κατεπείγοντος στη Βουλή.

Ανησυχία για τη στάση Σόιμπλε

Η Αθήνα, πάντως, μετά την «ψυχρολουσία» που πήρε από τον Πιέρ Μοσκοβισί (ο οποίος, άλλωστε, είναι υπεύθυνος για το Πρόγραμμα από την Κομισιόν και δεν θα μπορούσε να κάνει και διαφορετικά), ανησυχεί για τη στάση που θα κρατήσει ο Σόιμπλε στο Eurogorup.

Το οποίο Eurogroup, με ελληνική νομιμοποίηση όπως απεφάνθη πρόσφατα η ίδια η Γερμανική Βουλή, τείνει να αποτελέσει ένα «προσωπικό» όργανο του γερμανού υπουργού Οικονομικών και των ομολόγων «συμμάχων» του από τις χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης…

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Υπάρχουν περιθώρια ”αναδιαπραγμάτευσης”

Νέες δηλώσεις του Φίλη ρίχνουν λάδι στη φωτιά – ΒΙΝΤΕΟ

Στη Μυτιλήνη σήμερα Τσίπρας – Σουλτς

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ