Σουλτς: Λύση από κοινού για το προσφυγικό – ΒΙΝΤΕΟ

«Βλέπουμε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό κι ως εκ τούτου πρέπει να αντιμετωπιστεί από κοινού» σημείωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  Μάρτιν Σουλτς μετά την επίσκεψη του στο κλειστό Γυμναστήριο του Γαλατσίου, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες.

«Επίσης βλέπουμε ότι οι άνθρωποι που ζουν εδώ, με αυτές  τις πολύ απλές συνθήκες, δεν ήρθαν γιατί δεν είχαν να κάνουν κάτι καλύτερο, ήρθαν εδώ γιατί διέφυγαν από τη βία την καταστροφή, τον εμφύλιο πόλεμο» πρόσθεσε.

«Είναι απόλυτα σαφές ότι δε μπορούμε να αφήσουμε την ελληνική κυβέρνηση μόνη της, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Η Ελλάδα πλήττεται από οικονομική κρίση και από την προσφυγική κρίση. Το πρωί συζήτησα με τον αρμόδιο υπουργό και τον Πρωθυπουργό πως μπορούμε από κοινού να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.» σημείωσε ο  κ. Σουλτς.  

«Οι άνθρωποι  που βρίσκονται εδώ πρέπει να αντιμετωπίζονται στο πλαίσιο μιας  γρήγορης διαδικασίας Θέλουν να ξέρουν που θα πάνε. Επίσης είναι σαφές ότι δεν μπορούν να μείνουν όλοι εδώ, θα πρέπει να μετακινηθούν» επεσήμανε ακόμα, καλώντας  «και όλες τις υπόλοιπες  χώρες να συμμετέχουν  στο πρόγραμμα της μετεγκατάστασης.»

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Σουλτς: Δεν πρέπει να απαιτούμε αντιπαραγωγικά μέτρα – ΒΙΝΤΕΟ

Εκδήλωση στο αεροδρόμιο για την πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων στο Λουξεμβούργο

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ