Μεϊμαράκης: Το αριστερό παραμύθι πρέπει να τελειώνει

«Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και δεν μπορεί να διαχειριστεί τη δύσκολη κατάσταση», τόνισε από την Πάτρα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

«Τα ψέματα άρχισαν να φαίνονται» είπε στην συνέχεια ο αρχηγός της ΝΔ, αναφερόμενος σε μία σειρά κυβερνητικών μέτρων και αποφάσεων, που όπως είπε, «δυσχεραίνουν τη ζωή των πολιτών».

Στην συνέχεια υποστήριξε ότι «το αριστερό παραμύθι πρέπει να τελειώνει», και υπογράμμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας φέρνει νέα μέτρα, αντί για ισοδύναμα.

Ακόμη, αναρωτήθηκε «ποια συμφέροντα εξυπηρετεί ο κ. Τσίπρας;» και ανέφερε ενδεικτικά τους φόρους που επιβάλλονται στους αγρότες και στην μικρή ελληνική ζυθοποιία, που όπως είπε πλήττονται ακόμα περισσότερο.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό, επικρίνοντας την κυβέρνηση, επειδή όπως είπε, «δέχεται 50.000 μετανάστες και πρόσφυγες, προσδοκώντας οικονομικά οφέλη από τους δανειστές». «Θέλουμε κι εμείς να λυθεί το μεταναστευτικό, ανθρώπινα, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, «αλλά όχι σε βάρος των Ελλήνων».

Ακόμη, έκανε αυτοκριτική για την κυβερνητική περίοδο της ΝΔ λέγοντας ότι ελήφθησαν μέτρα που δεν ήταν ευχάριστα. Όμως, όπως πρόσθεσε, «η διαφορά εκείνης της περιόδου με τη σημερινή, είναι ότι τότε οι Έλληνες είχαν την ελπίδα, πως βγαίνουμε από τα μνημόνια».

Αναφερόμενος στην επικείμενη εσωκομματική διαδικασία, υπενθύμισε ότι τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής συνεδρίου, αλλά όπως πρόσθεσε, του απάντησαν αρνητικά επικαλούμενοι το καταστατικό.

Απευθυνόμενος σε βουλευτές που δεν διαφωνούν με την εκλογή εξωκοινοβουλευτικού αρχηγού στη ΝΔ, είπε ότι, «αν οι βουλευτές πιστεύουν ότι ο εξωκοινοβουλευτικός μπορεί να τους αντιπροσωπεύει, να μην ξανακατέβουν υποψήφιοι, και να πηγαίνουμε σε εξωκοινοβουλευτικούς».

Απαντώντας στη νέα πρόταση που δέχθηκε από συνυποψήφιό του για τηλεμαχία, ανέφερε πως «δεν συμμετέχω σε γελοιοποίηση της διαδικασίας», προσθέτοντας πως «η πολιτική παράγεται εδώ μέσα».

Επίσης, επεσήμανε ότι δεν βλέπει αντιπάλους στην αίθουσα της εκδήλωσης, τονίζοντας ότι «ο αντίπαλος είναι έξω από εδώ, είναι τα προβλήματα και η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα».

Ακόμη, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προανήγγειλε την διεξαγωγή συνεδρίου για τη ΝΔ, εφόσον εκλεγεί αρχηγός,

Επίσης, έκανε ειδική αναφορά στα μέλη της κομματικής βάσης «που έμειναν πιστά όταν η παράταξη ήταν στα «κάτω» της, και την ξανασήκωσαν ψηλά». 

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Μεϊμαράκης: Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος εκλογής του προέδρου του κόμματος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ