Ο διάλογος Παυλόπουλου με Παππά και Σπίρτζη για τα κανάλια – ΒΙΝΤΕΟ

«Ήρθαμε να σας ενημερώσουμε για το νόμο που ψηφίστηκε σε σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες. Θεωρούμε ότι είμαστε ότι τυχεροί που σας βλέπουμε εντός που προεδρικού Μεγάρου γιατί είσαστε ένας άνθρωπος που έχει δώσει μάχες για το ίδιο ζήτημα στο παρελθόν» σημείωσε ο υπουργός  Επικρατείας, Νίκος Παππάς κατά τη διάρκεια της συνάντησης του, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο μαζί με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

 «Νομίζουμε ότι κατ’ εφαρμογή του Συντάγματος μπορούμε να προχωρήσουμε γρήγορα ώστε να αποφύγουμε λυπηρά φαινόμενα που  υπήρχαν στο παρελθόν. Είμαστε αισιόδοξοι  διότι  η όλη διαδικασία στη Βουλή, έδειξε ότι μπορούμε με προσπάθεια να σχηματίσουμε πλειοψηφίες, πέραν της κυβερνητικής πλειοψηφίας και πέραν των πλειοψηφιών που καταγράφονται σε μια απλή ψηφοφορία. Είμαστε αισιόδοξοι» σημείωσε ο κ. Παππάς

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ενημέρωση πάνω σε ένα θέμα που ταλανίζει εδώ και πολλά χρόνια τον δημόσιο βίο της χώρας και όχι μόνο. Εύχομαι και ελπίζω, η εφαρμογή της νεότευκτης νομοθεσίας να οδηγήσει επιτέλους στην οριστική εμπέδωση ενός σταθερού θεσμικού πλαισίου για την λειτουργιά του ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης σύμφωνα με το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος» σημείωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος πρόσθεσε ότι «μέσα από αυτή την εμπέδωση να επιτευχθεί  επιτέλους ένας διπλός στόχος, η διασφάλιση της πολυφωνίας και την ανεξαρτησίας στην ενημέρωση υπό συνθήκες, υγιούς ανταγωνισμού και δεύτερον η αντιμετώπιση του φαινομένου της διαπλοκής.  Σ’ αυτό πιστεύω ότι θα υπάρξουν συμπαραστάτες από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας γιατί είναι ένας στόχος, ο οποίος αφορά τον τόπο γενικότερα και το λαό μας, αλλά κυρίως αφορά την εφαρμογή του ίδιου του Συντάγματος.

«Είναι κρίμα έπειτα από τόσα χρόνια διατάξεις του συντάγματος οι οποίες έγιναν δεκτές με ευρύτατη πλειοψηφία την εποχή εκείνη, οι διατάξεις αυτές  σε πολλά πράγματα να μένουν γράμμα κενό περιεχομένου.» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

«Όλοι μας φέρουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί, για αυτό το μεγάλο κενό. Καιρός είναι να αγωνιστούμε όλοι, έστω και με αυτή την καθυστέρηση για να πάψει να υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα. Ξανά σας εύχομαι να πάνε όλα καλά» κατέληξε.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Τσίπρα – Μοσκοβισί το απόγευμα

Γεροβασίλη: Δεν είπαμε ψέματα στον ελληνικό λαό – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ