Ο Μεϊμαράκης για τη δήλωση Φίλη «στον ενικό»: Να πάρει θέση ο πρωθυπουργός

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με αφορμή τα όσα είπε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων στην εκπομπή «στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ζήτησε την παρέμβαση του πρωθυπουργού.

«Αδίστακτη πρόκληση στην εθνική μνήμη, αλλά και στις αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων συνιστούν οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη που αμφισβητούν τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. 

Ενώ, με απόφασή της, το 1994 η Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε επίσημα τη Γενοκτονία των Ποντίων και κήρυξε τη 19η Μαΐου ως “Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο”, εικοσιένα χρόνια από τότε ο υπουργός Παιδείας παραμερίζει την απόφαση εκείνη και αρνείται τη Γενοκτονία των Ποντίων, υποστηρίζοντας ότι πήρε τη θέση αυτή ως δημοσιογράφος», αναφέρει αρχικά ο κ. Μεϊμαράκης και συνεχίζει:

«Ιδεοληψίες και προσωπικές εμμονές δεν μπορεί να ανατρέπουν την Ελληνική Ιστορία. Ο Πρωθυπουργός οφείλει να πάρει έμπρακτα θέση απέναντι στο διολίσθημα Φίλη».

Διαβάστε επίσης:

Φίλης: Αναγνωρίζουμε τον πόνο των Ποντίων αλλά δεν ήταν γενοκτονία – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ψωμιάδης για τη δήλωση Φίλη “στον ενικό”: Πρέπει να απομακρυνθεί από τη θέση του

Επίθεση Καράογλου στον Φίλη για τη δήλωσή του στην εκπομπή “στον ενικό”

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ