Χρυσόγονος: Δεν είναι δυνατόν για μία οφειλή 30 ή 40 χιλιάδες να χάσεις σπίτι

«Δεν είναι δυνατόν για μία οφειλή 30 ή 40 χιλιάδες να χάσεις σπίτι» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή και αναφερόμενος στο ζήτημα των πλειστηριασμών.

Συγκεκριμένα ο κ. Χρυσόγονος απαντώντας στο ερώτημα αν μπορεί η κυβέρνηση στο θέμα των πλειστηριασμών να εξασφαλίσει μία πολιτική λύση ή οι δανειστές θα επιμείνουν στις προτάσεις τους είπε:

«Είναι παράλογο από την πλευρά των δανειστών τη στιγμή που μας ζητούν να στεγάσουμε πρόσφυγες που έρχονται από τη Συρία ή από αλλού –και σ’ αυτό έχουν ένα δίκιο ότι πρέπει κι εμείς να συμβάλλουμε, αλλά να συμβάλλουν και όλοι οι υπόλοιποι ευρωπαίοι- από την άλλη μεριά να μας ζητούν να ξεσπιτώσουμε ανθρώπους οι οποίοι τα σπίτια τους τα έχουν πληρώσει, απλώς δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις δόσεις των δανείων κάποια στιγμή, αλλά κάτι έχουν πληρώσει. Άρα πρέπει να υπάρχει μία προστασία της πρώτης κατοικίας. Θέλω να ελπίζω ότι θα βρεθεί μία πολιτική λύση στο θέμα αυτό η οποία δεν μπορεί να είναι τελείως ανώδυνη, αλλά δεν μπορεί να είναι και τόσο επώδυνη όσο οι προτάσεις των δανειστών».

Και συνέχισε λέγοντας: «Υποτίθεται ότι οι δανειστές ενδιαφέρονται για να προστατέψουν τα συμφέροντα των τραπεζών, για να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα. Από την άλλη μεριά οι ίδιες οι τράπεζες και μάλιστα ιδιωτικές τράπεζες λένε ότι εμείς δεν θέλουμε απελευθέρωση των πλειστηριασμών διότι αυτό θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων που έχουμε στο χαρτοφυλάκιό μας. Η μεγάλη πλειονότητα των στεγαστικών δανείων είναι δάνεια χαμηλού ύψους, κάτω από τις 100 χιλιάδες ευρώ, εκεί πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί μία λύση. Δεν είναι δυνατόν για μία οφειλή 30 ή 40 χιλιάδες να χάσεις σπίτι υπό τις σημερινές συνθήκες επειδή έμειναν άνεργοι και οι δύο…»

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ