ΝΔ: “Κάηκε” το debate των “4”

Με υπογραφή Βαγγέλη Μεϊμαράκη και συνυπογραφή Απόστολου Τζιτζικώστα μπαίνει τέλος στο σενάριο για μια ή περισσότερες τηλεμαχίες μεταξύ των «4» της ΝΔ.

Ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος βρέθηκε χθες στη Σπάρτη, ξεκαθάρισε πως μια ενδεχόμενη τηλεμαχία «θα βλάψει τη ΝΔ», την ώρα που η κυβέρνηση Τσίπρα «συζητεί νέες περικοπές, νέους φόρους, έκτακτη εισφορά».

«Μπορεί να παρασυρθούμε από τις ερωτήσεις που μπορεί να γίνουν και να έχουμε απαντήσεις που θα πληγώσουν τον νεοδημοκράτη, τούτη την ώρα. Γι’ αυτό, εγώ λέω ότι να πάνε οι νεοδημοκράτες να ψηφίσουν και να ψηφίσουν όποιον θέλουν. Μας ξέρετε. Μας ξέρετε πολλά χρόνια. Ξέρετε ποιοι μπορούμε να δώσουμε μάχη. Ξέρετε ποιοι μπορούν να συνθέσουν», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ απαντώντας ουσιαστικά στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος αποφάσισε να στείλει επιστολές στους συνυποψήφιούς του προκειμένου να πιέσει κυρίως τον κ. Μεϊμαράκη ώστε να αποδεχθεί την τηλεμαχία.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης έσπευσε να διευκρινίσει ότι συμφωνεί και με την πρόταση για δυο εθνικές συνδιασκέψεις της ΝΔ, πριν από τον πρώτη Κυριακή των εσωκομματικών εκλογών στις 22 Νοεμβρίου.

«Κάνω δημόσια έκκληση στον κ. Μεϊμαράκη, έχει την ευθύνη να τηρηθεί το καταστατικό και να μιλήσουμε και οι τέσσερις. Παρακαλώ πολύ, με σεβασμό, αλλά η ιδέα να μην απαντήσουμε ούτε σε κοινές γραπτές απαντήσεις οι τέσσερις υποψήφιοι, είναι ντροπή» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Αιχμές για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη διατύπωσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στο θέμα της τηλεμαχίας ταυτίζεται με τις απόψεις του κ. Γεωργιάδη.

Μιλώντας χθες το βράδυ στην Πάτρα ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε: «Είμαι υπέρ του δημόσιου διαλόγου, δεν καταλαβαίνω όσους μιλούν για δημιουργία εσωστρέφειας. Η δημόσια συζήτηση συναγωνιστών δεν απειλεί την ενότητα, την ενότητα την απειλεί η παραπολιτική…» ως απάντηση στον στενό συνεργάτη του κ. Μεϊμαράκη, Θόδωρο Αμπατζόγλου, ο οποίος νωρίτερα είχε εκφράσει την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο ενός debate επικαλούμενος «την ενότητα του κόμματος και τη σοβαρότητα της διαδικασίας».

Να «προσπεράσει» το θέμα του debate, χωρίς το κόστος ότι το αποφεύγει επιχειρεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος στην ομιλία του χθες στην Άρτα απέφυγε να κάνει την οποιαδήποτε αναφορά και επικεντρώθηκε στην κριτική για την κυβέρνηση Τσίπρα την οποία χαρακτήρισε ως «τη χειρότερη της μεταπολίτευσης».

Οι γνωρίζοντες πάντως επιμένουν ότι ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος εσχάτως δέχεται όλο και μεγαλύτερη πίεση από τους κυρίους Γεωργιάδη και Μητσοτάκη, για το γεγονός ότι δεν μπορεί να εκλεγεί βουλευτής πριν από τη λήξη της θητείας του τον Μάιο του 2019, δεν έχει ιδιαίτερη «αγωνία» για το εάν θα γίνει τελικά το debate.

Στις επικείμενες νεοδημοκρατικές εκλογές παρενέβη χθες ο Ευάγγελος Αντώναρος, εκφράζοντας και πάλι τη διαφωνία του για τις διαδικασίες:

«Εκλογή προέδρου κόμματος και… μάλιστα του εκφραστή της Κεντροδεξιάς χωρίς την διεξαγωγή συνεδρίου προηγουμένως είναι… κουτσή εκλογή. Είναι σα να βάζεις το κάρο μπροστά απ’ το άλογο. Η εκλογή δεν είναι ούτε καλλιστεία. Ούτε πασαρέλα. Ούτε τηλεοπτικό σόου», έγραψε στο facebook.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Μαργαρίτα Παπανδρέου: Το διαζύγιο με τον Ανδρέα, ο Πιερ και η αεροσυνοδός

Τα κορίτσια του Προέδρου της Δημοκρατίας – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ