• Νέες... βολές Μητσοτάκη σε Μεϊμαράκη - Τζιτζικώστα - ΒΙΝΤΕΟ

  9:14 πμ, Σαββατο 31 Οκτ 2015 9:14 πμ, Σαββατο 31 Οκτ 2015

  Το ενδεχόμενο να μην υπάρχει δεύτερος γύρος στην εκλογή προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αν η διαφορά του πρώτου υποψηφίου είναι μεγάλη σε σχέση με του δεύτερου, σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

  «Μπορεί να μην υπάρξει δεύτερος γύρος αν είναι μεγάλη η διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου. Μπορεί σε αυτή την περίπτωση να υπάρχει ένα σενάριο και μία συμφωνία να μην υπάρχει δεύτερος γύρος. Μπορεί να συμβεί αυτό. Ναι», σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε βέβαιος ότι θα είναι υποψήφιος στον δεύτερο γύρο, μιλώντας στο Mega. Ωστόσο τόνισε ότι δεν πιστεύει πως η διαφορά θα είναι τόσο μεγάλη.

  «Δεν έχουμε ακούσει τον λόγο του Μεϊμαράκη σαν υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: Επιμένω στην ανάγκη οργανωμένου διαλόγου και έδωσα μάλιστα δύο επιλογές. Ή τηλεοπτικό διάλογο ή συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Περιμένω την επίσημη τοποθέτηση του κ. Μεϊμαράκη γύρω από το ζήτημα αυτό».

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η πρότασή του περιλαμβάνει θητεία για τον πρόεδρο του κόμματος και ετήσιο συνέδριο, ώστε να παράγεται πολιτική. Εκτίμησε ότι εκείνος θα είναι στον δεύτερο γύρο και απέφυγε να απαντήσει ποιον θα ήθελε για αντίπαλό του.

  Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να είναι εκείνος ο νικητής είπε πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε διαγραφές αντιπάλων του και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αξιοποιήσει κάποιους από τους ανθυποψηφίους του στην επιτελική ομάδα του κόμματος, εάν και εκείνοι το επιθυμούν. Όπως είπε, δεν πιστεύει στο θεσμό των αντιπροέδρων της ΝΔ και δεν μοιράζει "οφίκια'.

  Απαντώντας στην κριτική που άσκησε εναντίον του ο Απόστολος Τζιτζικώστας για ελλιπές έργο στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είπε πως συνήθως κατηγορείται για τις αλλαγές τις οποίες έκανε και στρέφοντας τα "πυρά" του κατά της υποψηφιότητας του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, είπε πως στην περίπτωση εκλογής Τζιτζικώστα, τότε δημιουργείται αυτόματα πρόβλημα διαρχίας στη Νέα Δημοκρατία.

  Για τη μετακίνηση των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «Υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που έδινε αγώνα για τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ και τώρα τις στέλνει στα δικαστήρια», σχολίασε για το θέμα των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ που μετακινούνται ως γραμματείς στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

  «Δεν θα αφήσουμε τον Τσίπρα σε χλωρό κλαρί», τόνισε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Διαβάστε επίσης:

  Παρασκευόπουλος: Η κινητικότητα προέβλεπε τη μετακίνηση των καθαριστριών

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα