Μαντάς: Οφείλουμε να προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία

Για τα κρίσιμα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας και για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, στον Real Fm 97.8, στην εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

Αναφορικά με τους πλειστηριασμούς ο κ. Μαντάς σημείωσε ότι «η πρώτη κατοικία για πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας αποτελεί μία επένδυση ζωής και ως τέτοια οφείλουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να την προστατεύσουμε».

«Τα κυβερνητικά στελέχη έχουν πλήρη επίγνωση της ουσιαστικής και συμβολικής αξίας που έχει για την ελληνική κοινωνία. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τη συντριπτική πλειοψηφία που δεν έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στα δάνεια» τόνισε.

Ερωτηθείς για το ασφαλιστικό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανάφερε ότι «είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και να αντιμετωπίσουμε το θέμα με έναν τρόπο ώστε να προστατεύει τις χαμηλές συντάξεις».

Όσον αφορά στον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ο κ. Μαντάς σημείωσε ότι «υπάρχει η κλιμακωτή πρόταση της κυβέρνησης» και πρόσθεσε ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για το θέμα και από την πλευρά της Κομισιόν.

«Εξακολουθούμε να έχουμε στο τραπέζι την κλιμακωτή πρόταση και σύντομα θα δοθεί λύση» συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Σατιρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ το 3ο σποτ των 1101 του Βαρουφάκη – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ