Μουζάλας: Θα δώσουμε λεφτά αν δώσει η ΕΕ

«Λεφτά θα δώσουμε, εφόσον δώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τη Χίο.

Ωστόσο, άφησε ανοικτό ένα ενδεχόμενο κάποιας χρηματοδότησης, λέγοντας ότι θα συνεννοηθεί με τους οικονομικούς επιτελείς του Υπουργείου και εν συνεχεία ίσως την προσεχή Πέμπτη ή Παρασκευή να μεταβούν στην Αθήνα εκπρόσωποι του δήμου Χίου για σχετικές συζητήσεις. 

Αναφορικά με το hotspot της Χίου, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υπογράμμισε ότι θα είναι έτοιμο μετά τον Ιανουάριο του 2016 ενώ δεσμεύθηκε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρχει εκπρόσωπος του Υπουργείου – όχι κατ΄ ανάγκην πολιτικό πρόσωπο, μπορεί να είναι και μάνατζερ – ο οποίος θα αναλάβει τον ρόλο του συντονισμού όλων των εμπλεκομένων φορέων και εθελοντικών οργανώσεων στην διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος.

Ο κ. Μουζάλας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, διευκρίνισε ότι στα νησιά και στη Χίο ειδικότερα δεν θα υπάρχουν μόνιμες εγκαταστάσεις φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, τονίζοντας ότι όσοι φτάνουν εδώ θα παραμένουν για 48 ώρες ή το πολύ 72 ώρες, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησής τους.

Πηγή: astraparis.gr

Διαβάστε επίσης:

WSJ: Το ευρωπαϊκό σχέδιο για έλεγχο των προσφυγικών ροών αντιμετωπίζει δυσκολίες

Μειωμένη χρηματοδότηση στις χώρες που δεν δέχονται πρόσφυγες προτείνει ο Ντάισελμπλουμ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ