Στέφανος Μάνος: Θα τουφέκιζα τον Φίλη

«Τώρα έχουν τελειώσει τα λεφτά, τώρα δεν έχουμε φράγκο, τώρα ξεζουμίζουμε και τον τελευταίο συνταξιούχο και τον τελευταίο εργαζόμενο να βγάλουμε κάποιο φόρο για να πληρώσουμε τους πρόσθετους αυτούς εκπαιδευτικούς. Εγώ θα τουφέκιζα τον κ. Φίλη για αυτό», σχολίασε σε συνέντευξή του ο πρώην υπουργός, Στέφανος Μάνος.

Ο κ. Μάνος, μίλησε στο Παραπολιτικά 90.1 Fm και μίλησε για την ελληνική οικονομία, τον ΦΠΑ στην ιδιωτική παιδεία και τις συντάξεις στη ΔΕΗ.

«Η πραγματικότητα αυτή τη στιγμή είναι ότι, σύμφωνα με τις επίσημες προβλέψεις της κυβέρνησης, θα έχουμε φέτος, όχι αύξηση της οικονομίας, αλλά συρρίκνωσή της και του χρόνου επίσης και δεν ξέρω για το ’17 αν θα περιμένουμε κάτι καλύτερο. Με άλλα λόγια θα μπορούσε να πει κανείς τώρα ότι είμαστε σε στραβό δρόμο, δηλαδή δεν πρόκειται με τα δεδομένα που τα ξέρουμε με αυτή την κυβέρνηση με αυτά τα οποία κάνει να δούμε ανάπτυξη της οικονομίας για τα επόμενα δύο περίπου χρόνια και μετά έχει ο Θεός.  Συνεπώς έχουμε πρόβλημα και έχουμε μεγάλο πρόβλημα διότι επιμένει η κυβέρνηση να κάνει πράγματα τα οποία αποδεδειγμένα μέχρι σήμερα μας έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο», δήλωσε ο κ. Μάνος. 

Στη συνέχεια, ο πρώην υπουργός ερωτηθείς για το τι πρέπει να γίνει αυτή τη στιγμή απάντησε: «Προϋπόθεση είναι να αλλάξουμε τους ανθρώπους που κυβερνούν, δεν φαίνεται εύκολο αυτή τη στιγμή αν λάβει κανείς υπόψη του ότι  πριν από ένα μήνα ο ελληνικός λαός αυτούς διάλεξε. Συνεπώς θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχουμε μια «αυτοκτονική τάση» συνολική, διαλέξαμε κάποιους οι οποίοι θα μας περιορίσουν τα εισοδήματα, θα μας κόψουν τις συντάξεις, θα περιορίσουν την προοπτική να συνέλθουμε».

Στην ερώτηση για το αν όλα αυτά που η κυβέρνηση σχεδιάζει να κάνει, υλοποιηθούν και αν η Ελλάδα θα μπει σε δρόμο ανάπτυξης, ο κ. Μάνος εμφανίστηκε αρνητικός σε αυτή την προοπτική, ενώ δήλωσε βέβαιος για αυτό. «Όχι, είμαι βέβαιος ότι το αντίθετο θα συμβεί.  Είμαι απολύτως βέβαιος ότι με αυτά τα οποία έχουν πει ότι θα κάνουν και αν τα κάνουν θα πάμε από το κακό στο χειρότερο».

Για το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ο κ. Στέφανος Μάνος είπε:

«Θα σας θυμίσω ότι αυτό ξεκίνησε ως ισοδύναμο δηλαδή επεβλήθη το 23% στην Παιδεία ως ισοδύναμο της μείωσης του ΦΠΑ στο βόειο κρέας. Εγώ λέω το εξής αφού μπλέξαμε τόσο πολύ γιατί δεν κάνουμε το απλό να γυρίσουμε στο 23% στο βόειο κρέας από όπου ξεκίνησε και η όλη ιστορία. Γιατί δεν το συζητούμε καν; Γιατί τώρα θα επικροτήσουμε τη βλακεία γιατί περί βλακείας πρόκειται και σημειώστε ότι δεν είναι μόνο το 23% στην Παιδεία, βάλανε οι έξυπνοι αυτοί κύριοι, οι ευαίσθητοι άνθρωποι και 23% στα γηροκομεία. Άλλη ωραία κίνηση αυτή από κοινωνικά ευαίσθητη κυβέρνηση. Καλύτερα να ακριβύνει η σπαλομπριζόλα, παρά να γίνει αυτός ο χαμός που γίνεται στην Παιδεία» και συνέχισε: «Έχουμε τους διπλούς δασκάλους από ότι οι Γάλλοι είπε ποτέ κανείς ότι οι Γάλλοι έχουν μια Παιδεία άθλια, πολύ χειρότερη από τη δική μας; Συνεπώς κάπως τα καταφέρουν με τους μισούς…

Τώρα έχουν τελειώσει τα λεφτά, τώρα δεν έχουμε φράγκο, τώρα ξεζουμίζουμε και τον τελευταίο συνταξιούχο και τον τελευταίο εργαζόμενο να βγάλουμε κάποιο φόρο για να πληρώσουμε τους πρόσθετους αυτούς εκπαιδευτικούς. Εγώ θα τουφέκιζα τον κ. Φίλη για αυτό…

Είμαστε μια χώρα η οποία αρνείται να δει την πραγματικότητα και επειδή αρνείται να δει την πραγματικότητα αρνείται να κάνει τα πιο στοιχειώδη που θα έπρεπε να κάνει για να ξεμπλέξει από αυτή την κατάρα. 

Δεν έπρεπε να γίνει καμία πρόσληψη και θα έπρεπε επίσης ταυτόχρονα να αναδιατάξει τους εκπαιδευτικούς ώστε να μην λείπουν. Ποια δημόσια Παιδεία ; Τη διαλύουν κάθε μέρα με αυτά που κάνουν»!

Τέλος, ο πρώην υπουργός μίλησε για τις συντάξεις της ΔΕΗ:

«Δίνουμε 600 εκατ. το χρόνο για 22 χιλιάδες συνταξιούχους της ΔΕΗ. Είναι 24 χιλιάδες η επιχορήγηση χώρια του τι έχουν από το ταμείο για τους συνταξιούχους της ΔΕΗ, τι είναι αυτοί; Γιατί γίνεται αυτό το πράγμα; Που πάνε τα λεφτά; Τα λεφτά αυτά τα παίρνουν από τους Έλληνες φορολογούμενους, τα παίρνουν από το περικοπή των συντάξεων για να τα δώσουν σε αυτούς.

Το δια ταύτα είναι ο ελληνικός λαός στο σύνολό του και ελπίζω και οι εκπρόσωποι στα ΜΜΕ να δεχτούν να δουν την πραγματικότητα και αυτή την πραγματικότητα να μας την δείχνουν στα μούτρα κάθε μέρα.

Αυτό που σας είπα για την ΔΕΗ να το λέτε κάθε μέρα έως ότου φιλοτιμηθεί κάποιος από αυτούς τους κυρίους να μας πουν γιατί γίνεται αυτό!»

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Μάνος: Θα είναι βαρετό το debate των υποψηφίων – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ