Tσίπρας: Απορρίψαμε τρεις παράλογες προτάσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Για απόρριψη τριών παράλογων προτάσεων έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της μίνι Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό.

Οι τρεις προτάσεις που απερρίφθησαν ήταν η φιλοξενία στη χώρα μας 50.000 προσφύγων, το να μην επιτρέπει η μία χώρα την ροή προσφύγων προς μία άλλη και μία νέα επιχείρηση της Frontex στα βόρεια σύνορά μας με την ΠΓΔΜ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε το βασικό ρόλο που παίζει στην επίλυση του προσφυγικού προβλήματος η Τουρκία και σημείωσε πως η συνεννόηση με τη γείτονα χώρα θα μειώσει σημαντικά τις ροές μεταναστών.

Ο κ.Τσίπρας δήλωσε ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα πρέπει να κατανοήσουν ότι «το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται στο διάδρομο, αλλά στην πόρτα» δηλαδή στις χώρες εισόδου.

Επίσης, έκανε λόγο για περιπολίες της Ελλάδας και της Τουρκίας στο Αιγαίο, αλλά η καθεμία χώρα στα δικά της χωρικά ύδατα.

Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως δεν υπάρχει αμφιβολία πως στο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης η ΕΕ κινήθηκε μεν με αργά βήματα αλλά προς τη σωστή κατεύθυνση.

Το προσφυγικό πρόβλημα, είπε, είναι κάτι που μας ξεπερνά και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί συντονισμένα από την Ευρώπη. Στην αντίθετη περίπτωση διακυβεύεται η ίδια η συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ο πρωθυπουργός. Θα πρέπει να πρυτανεύσει η κοινή λογική, η λογική της αλληλεγγύης, του επιμερισμού της ευθύνης και της συνυπευθυνότητας.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

Δείτε επίσης:

Τετ α τετ Τσίπρα – Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής – ΦΩΤΟ

Τσίπρας: Βρισκόμαστε μπροστά σε μία τεράστια ανθρωπιστική κρίση – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ