Μητσοτάκης: Πάνω από όλα η ενότητα της ΝΔ

«Πάνω απ’ όλα είναι η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε κατά την ομιλία του στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, χθες το βράδυ, ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εγγυόμαστε κι εμείς οι τέσσερις υποψήφιοι, γιατί παρά τις όποιες αντιθέσεις έχουμε, πολιτικός μας αντίπαλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και την επόμενη ημέρα θα είμαστε ενωμένοι και δυνατοί» πρόσθεσε.

Υπογράμμισε πως η ενότητα του κόμματος δεν κινδυνεύει και εγγυητές είπε, είναι τα στελέχη, αλλά και «όλοι εσείς οι απλοί νεοδημοκράτες που θα έρθετε στις 22 Νοεμβρίου να συναποφασίσουμε για το μέλλον της παράταξης». Προσθέτοντας πως όσο περισσότεροι συμμετέχουν και ψηφίσουν για το νέο πρόεδρο του κόμματος, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η παράταξη την επόμενη ημέρα.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα πρέπει πολύ σύντομα η ΝΔ να είναι έτοιμη να αντιπαρατεθεί με το ΣΥΡΙΖΑ, «γιατί μας περιμένουν πολύ δύσκολες ημέρες». 

Δεσμεύτηκε ότι θα ‘’ανοίξει” την ΝΔ σε όλα τα άξια στελέχη, «για να κάνουμε τη ΝΔ μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Αλλά κι αν χάσω ως απλός στρατιώτης θα υπηρετήσω τον επόμενο πρόεδρο».

Σημείωσε επίσης οτι «πρέπει να αφήσουμε πίσω τις διχόνοιες, γιατί αυτές μας δίχασαν.»

Ο Κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι, τα τελευταία χρόνια η ΝΔ βρίσκεται σε φθίνουσα τροχιά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, από τις εκλογές του 2004 έως τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, το κόμμα έχασε παραπάνω από το 60% της συνολικής μέγιστης δύναμής του.

Επιπλέον, είπε ότι δεν υπηρέτησαν με συνέπεια τις αξίες και τις αρχές που διαχωρίζουν τη ΝΔ από την αριστερά, την οποία είπε και υποτιμήσαμε.

Αναφέρθηκε ακόμα σε αυτά «που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε από την Αριστερά, τις δύο αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης».  Όπως εξήγησε: «Ελευθερία στις επιλογές, ελευθερία στις επιχειρηματικές δράσεις και αλληλεγγύη προς τους ασθενέστερους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως δεν είναι κοινωνική πολιτική το να διορίζεις κόσμο στο Δημόσιο. Αυτό είπε, υπονομεύει την κοινωνική πολιτική και επιβραβεύει αυτούς που έχουν πρόσβαση στα συστήματα εξουσίας κι αδικεί τελικά τους πολλούς που είναι στην απέξω.

Υπογράμμισε οτι «πρέπει να τραβήξουμε ξεκάθαρη διαχωριστική γραμμή με το λαϊκισμό του παρελθόντος» και υπογράμμισε ότι, «είμαστε η παράταξη της υπευθυνότητας και της αλήθειας. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη του ορθού λόγου που αντιπαλεύεται το λαϊκισμό».

Ο κ. Μητσοτάκη ετκτίμησε οτι «ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ σύντομα θα οδηγήσει την χώρα σε μεγάλες περιπέτειες και αυτή η κυβέρνηση θα φθείρει και θα φθαρεί πολύ γρήγορα», γι’ αυτό και η ΝΔ πρέπει να πούμε στην κοινωνία ότι έχει ένα σοβαρό, συγκεκριμένο εναλλακτικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Tζιτζικώστας :Υποτιμητικό να λένε ότι αν εκλεγώ θα γίνει αντιπρόεδρος ο Σαμαράς – ΒΙΝΤΕΟ

Άδωνις: Θέλω μια ΝΔ που θα είμαστε ομάδα – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ