Μουζάλας: Η απάντηση στην πρόταση για καταυλισμό 50.000 προσφύγων στην Αττική θα είναι όχι – ΒΙΝΤΕΟ

“Η απάντησή μας θα είναι όχι” δηλώνει κατηγορηματικά ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σχολιάζοντας το δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel σύμφωνα με το οποίο η Κομισιόν και η Άνγκελα Μέρκελ φέρεται πως επιδιώκουν τη δημιουργία κέντρου υποδοχής 50.000 προσφύγων σε πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις στην Αθήνα.

Δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία, είπε ο κ. Μουζάλας μιλώντας στο Mega. 

Όπως ανέφερε η ελληνική πλευρά δεν έχει ιδέα για παρόμοια πρόταση και δεν έχει συζητηθεί τέτοιο πράγμα. “Η συμφωνία που υπάρχει είναι αυτή με τον ΟΗΕ να χρησιμοποιήσουν την τεχνογνωσία και τη βοηθειά του να φτιάξουμε δύο χώρους φιλοξενίας προσφύγων χωρητικότητας 8.000-10.000 ο καθένας. Ένας στην Αττική και ένας στην Μακεδονία” είπε, τονίζοντας πως τον ανησυχεί που γράφεται κάτι τέτοιο στο Spiegel 

Ερωτηθείς τι θα απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση, εάν τεθεί η πρόταση στη διάσκεψη για το προσφυγικό που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις Βρυξέλλες, είπε: “Η απάντησή μας θα είναι όχι”.

“Δεν μπορούμε να κάνουμε τη χώρα ένα τεράστιο στρατόπεδο προσφύγων. 60.000 είναι ένα χωριό μεγάλο. Δεν υπάρχουν τέτοιο χώροι, μόνο στην Ιορδανία υπάρχει κάτι τέτοιο. Δεν είναι οικονομικό το πρόβλημα ενός τέτοιου camp. Είναι πολιτικό, κοινωνικό πρόβλημα, έχει ζητήματα διαχείρισης. Πιθανώς να είναι μια πρόταση πανικού μπροστά στα ρεύματα των προσφύγων”, επισήμανε ο κ. Μουζάλας.

 

 

Δείτε επίσης:

Spiegel: Hot spots για 50.000 πρόσφυγες στην Αττική ζητά η Μέρκελ

Διάσκεψη 10 κυβερνήσεων για το προσφυγικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ