• Τζιτζικώστας:Το εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη θα μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση

  10:33 μμ, Σαββατο 24 Οκτ 2015 10:33 μμ, Σαββατο 24 Οκτ 2015

  «Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα, ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν έχουν κανένα πρότυπο περιφερειακής ανάπτυξης, παρά μόνο επιβάλλουν φόρους. Το εθνικό σχέδιο για την Ανάπτυξη της χώρας, που θα μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση πρέπει να έχει ως βασικό πυλώνα την Περιφερειακή Ανάπτυξη. Εκεί βρίσκονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, εκεί οι πραγματικές δυνατότητές της», επισήμανε, το βράδυ από την Λάρισα ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

  Ο κ. Τζιτζικώστας ο οποίος σήμερα και αύριο πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στη Θεσσαλία στο πλαίσιο της προεκλογικής του δραστηριότητας, σε ομιλία που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της Περιφερειακής ανάπτυξης, επισημαίνοντας το επιτυχημένο - όπως το χαρακτήρισε - παράδειγμα της Κεντρικής Μακεδονίας της οποίας είναι περιφερειάρχης.

  Όπως τόνισε η Κεντρική Μακεδονία στηρίχθηκε στο μοντέλο «παράγω-εξάγω» ένα μοντέλο που λειτουργεί και μπορεί να λειτουργήσει σε όλη τη χώρα. Μέσα σε δυο χρόνια, ανέφερε, αυξήσαμε την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ κατά 40 μονάδες, από το 53% στο 93% και είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα. Πληρώσαμε περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ σε έργα που υλοποιήθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία και είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα και στις πληρωμές έργων. Αυτοί δεν είναι απλώς αριθμοί. Είναι χρήματα σε μια στεγνή αγορά, νέες επενδύσεις, αναβάθμιση στις υποδομές, δουλειές, νέο εισόδημα. Δώσαμε έμφαση στον πρωτογενή τομέα τον πυλώνα που αποτελεί την παραγωγική και αναπτυξιακή μας βάση. Πετύχαμε να συνδέσουμε τον αγροτοδιατροφικό τομέα με την τουριστική προβολή του τόπου μας, δίνοντας προστιθέμενη αξία στα προϊόντα που παράγουμε. Δώσαμε έμφαση στην πιστοποίηση, την τυποποίηση και την προώθηση των αγροτικών προϊόντων, ώστε να αναγνωρίζονται στις διεθνείς αγορές ως ασφαλή, επώνυμα και ποιοτικά, για να κερδίζουμε ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

  Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υποψήφιος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και στον κ. Τσίπρα προσωπικά για την φορολόγηση του αγροτικού κόσμου, τονίζοντας: «Αντί να βάζει φόρους ο κ. Τσίπρας, ας ενεργοποιήσει κονδύλια από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Ανάπτυξης. Αντί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να ετοιμάζει φοροκαταιγίδες, ας ενεργοποιήσει επιτέλους, το Νέο Αγροτικό ΕΣΠΑ, ας προσπαθήσει να αντλήσει κονδύλια από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Ανάπτυξης. Ή αν δεν μπορεί να το κάνει, ας δώσει χώρο στις τοπικές κοινωνίες, στους ίδιους τους αγρότες, που και μπορούν, και θέλουν και ξέρουν, να διεκδικούν, να παράγουν, να δίνουν αξία στα ελληνικά προϊόντα. Ετοιμάζονται τώρα, να επιβάλουν και την πιο βαριά φορολογία στους Αγρότες».

  Οι αγρότες, κατέληξε, ποτέ δεν ζήτησαν να μη φορολογούνται, αλλά να φορολογούνται δίκαια, με βάση τις πραγματικές δυνατότητές τους, τα πραγματικά έσοδά τους.

  Διαβάστε επίσης:

  Τι ψιθυρίζει ο Βενιζέλος στον Μεϊμαράκη – ΒΙΝΤΕΟ

  Ένταση στη Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

  Βούλτεψη: Φαντάζομαι αυτή τη φορά δεν θα πάτε στα μπουζούκια – ΒΙΝΤΕΟ

  Τετ α τετ Βούτση-Βορίδη στη Βουλή- ΦΩΤΟ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα