Τι είπαν μπροστά στις κάμερες Τσίπρας – Ολάντ – ΒΙΝΤΕΟ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα έχει αυτή την ώρα ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει κοινή δήλωση των δύο ηγετών και συνέντευξη Τύπου.

«Κ. Πρόεδρε είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μας που βρίσκεστε στην Ελλάδα. Μία επίσκεψη που την οργανώναμε καιρό τώρα, αλλά νομίζω ότι πραγματοποιείται σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή. Χθες είπατε μια φράση ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Τι θα ήταν Η Ελλάδα χωρίς τη Γαλλία και τη θα ήταν η Γαλλία χωρίς την Ελλάδα», είπε αρχικά μπροστά στις κάμερες στον Ολάντ ο Αλ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Η δημιουργική συνεργασία παίρνει κ έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα που αφορά το μέλλον της Ευρώπης. Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Πρέπει να επιστρέψει στις ιδρυτικές τις αρχές και γι αυτό πιστεύω ότι όλες οι δυνάμεις οι προοδευτικές που θέλουν την ενωμένη Ευρώπη των αξιών, που θα επιστρέψει στην κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατία, πρέπει να δώσουν ένα κοινό αγώνα».

«Το μήνυμα της παρουσίας σας εδώ σηματοδοτεί την ανάγκη να προστατευθεί η Δημοκρατία και η κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

«Καταρχάς, με συγκίνησε ιδιαίτερα η υποδοχή που μου επιφυλάχθηκε στην Ελλάδα και που δείχνει τον σύνδεσμο ανάμεσα στους δύο λαούς μας. Την κοινή μας προσέγγιση για την Δημοκρατία στην Ευρώπη και τις κοινές αξίες που πρέπει να προωθήσουμε», είπε από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος και συνέχισε:

«Ξέρω τι υπέστη ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια με την κρίση και χρειάζεται κουράγιο και θάρρος για να διαπραγματευτούμε για άλλη μια φορά με την Ευρώπη, για το πρόγραμμα το οποίο θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ξεκινήσει μεταρρυθμίσεις αλλά κυρίως να ξαναμπεί στον δρόμο της ανάπτυξης».

«Η Γαλλία ήταν στο πλευρό της Ελλάδας γιατί έχουμε κοινές αξίες. Και μετά από αυτή τη φάση η οποία ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη, η Γαλλία θα είναι δίπλα στην Ελλάδα για να την συνοδέψει στις μεταρρυθμίσεις της», επισήμανε, ενώ αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό:

«Και έχουμε και το θέμα τις μεταναστευτικής ροής, των προσφύγων. Πρέπει να δείξουμε ανθρωπιά αλλά και αλληλεγγύη στην Ελλάδα που υποδέχεται αυτούς τους ανθρώπους και να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Το tweet του Τσίπρα για το δείπνο με τον Φρανσουά Ολάντ – ΦΩΤΟ

Απευθείας η επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα

Βραδινή έξοδος στο Γκάζι για Τσίπρα – Ολάντ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ