Νέα Δημοκρατία: Τρεις «ξένοι» στην ίδια πόλη

Χωρισμένη σε τουλάχιστον τρία στρατόπεδα εμφανίστηκε η Νέα Δημοκρατία στο συνέδριο του ΕΛΚ στην Μαδρίτη. Ο κάθε υποψήφιος ακολούθησε την δική του στρατηγική. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης συναντήθηκε με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Νικολά Σαρκοζί και την Άνγκελα Μέρκελ. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είδε τον Ζοζέ Μπαρόζο και τον Γιοχάνες Χάαν. Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνάντησε τον Αντώνη Σαμαρά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έμεινε κλινήρης στην Αθήνα.

Παρά τις προσπάθειες του Ευάγγελου Μεϊμαράκη ο οποίος περίμενε να ακούσει την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά και είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό προκειμένου να «λιώσουν οι πάγοι» μεταξύ των δύο πλευρών ,το κλίμα δεν άλλαξε. Ενδεικτικό ήταν το σχόλιο που ανήρτησε στο twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης λίγο πριν αναχωρήσει από την πρωτεύουσα της Ισπανίας.

Ωστόσο ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης κινήθηκε θεσμικά αποφεύγοντας τις αντιπαραθέσεις και αναφέρθηκε στις θέσεις της ΝΔ για το μεταναστευτικό.

Ελάχιστα συναντήθηκαν οι τρεις υποψήφιοι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου και οι μεταξύ τους συνομιλίες ήταν τυπικές παρά τα χαμόγελα που αποτυπώθηκαν στον φωτογραφικό φακό.

Με την επιστροφή τους στην Αθήνα αναμένεται να «κλειδώσουν» τα διαδικαστικά ζητήματα καθώς σήμερα θα συνεδριάσει εκ νέου η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή προκειμένου να ανακοινώσει μεταξύ άλλων και την εταιρεία που θα αναλάβει τις εσωκομματικές εκλογές.

Το Σάββατο σειρά θα πάρει η συζήτηση στη Βουλή όπου θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, ένα ζήτημα που έχει προκαλέσει ήδη σκληρές αντιπαραθέσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναμένεται να πάρει τον λόγο και να επιτεθεί στον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό για συγκεκριμένες διατάξεις με τις οποίες διαφωνεί κάθετα η ΝΔ.

Πηγή: Real.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Ολάντ: Προτεραιότητα μας είναι η ανάπτυξη – ΒΙΝΤΕΟ

Το σημερινό πρόγραμμα του Ολάντ

Το μενού στο δείπνο προς τιμήν του Ολάντ – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ