Λεπτό προς λεπτό η άφιξη του Ολάντ στην Αθήνα – ΒΙΝΤΕΟ

Στην Αθήνα βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη προσκεκλημένος του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Το αεροσκάφος με την γαλλική αποστολή προσγειώθηκε στις 17:15 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου τον υποδέχθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Τον πρόεδρο της Γαλλίας συνοδεύουν τρεις βασικοί υπουργοί του ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, η υπουργός Παιδείας Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ και η υπουργός Πολιτισμού Φλερ Πελερέν. Επίσης ο γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αρλέμ Ντεσίρ, ο επικεφαλής του σοσιαλιστικού κόμματος, μέλη της Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας. Την αποστολή συμπληρώνει μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών που θα διερευνήσουν τις δυνατότητες επενδύσεων στην χώρα μας.

Μετά την σύντομη ανεπίσημη υποδοχή στο αεροδρόμιο, το αυτοκίνητο με τον Πρόεδρο Ολάντ και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατευθύνεται στο Σύνταγμα όπου θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Στο Σύνταγμα θα τους περιμένει ο υπουργός Αμύνης Πάνος Καμμένος.

Μετά την κατάθεση ο κ. Ολάντ και η πολιτική συνοδεία του θα κατευθυνθούν στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα λάβει χώρα η τελετή επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων και σύσκεψη των αντιπροσωπειών. Στην συνέχεια θα λάβει χώρα η παρασημοφόρηση του Γάλλου Προέδρου με την ανώτερη τιμητική διάκριση που απονέμει το ελληνικό κράτος, το διάσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Σωτήρος.

Στις 8:00 το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει δείπνο στους υψηλούς καλεσμένους του και στα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης. 

 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

Διαβάστε επίσης:

Ο θερμός εναγκαλισμός Τσίπρα – Ολάντ – ΦΩΤΟ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ