Ζήτημα αρχής για την κυβέρνηση η προστασία της πρώτης κατοικίας

Το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών στο οποίο καθορίστηκαν οι αρχές και οι στόχοι της κυβέρνησης, καθώς και όλες οι ενέργειες που θα γίνουν το επόμενο διάστημα συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο.

Με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, επισημαίνεται ότι οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί ήδη κατά το παρελθόν με σημαντικά ποσά, χωρίς όμως να έχει υπάρξει αποτέλεσμα. Στόχος της κυβέρνησης είναι αυτή η ανακεφαλαιοποίηση να είναι η τελευταία.

«Προϋπόθεση μιας επιτυχούς ανακεφαλαιοποίησης είναι αυτή να συνδυαστεί με το ζήτημα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων, καθώς και με ριζικές αλλαγές στη διοίκηση και τη λειτουργία των τραπεζών», αναφέρει η κυβέρνηση και υπογραμμίζει ότι «στόχος είναι να εμπεδωθούν στο τραπεζικό σύστημα κανόνες διαφάνειας, που θα το μετατρέπουν σε εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης και σταθερότητας, μακριά από τις πολιτικές αδιαφανών και χαριστικών δανειοδοτήσεων που οδήγησαν στην σημερινή κρίση».

«Αποτελεί ζήτημα αρχής για την κυβέρνηση η σταθερή επιμονή στην προστασία της πρώτης κατοικίας, για τους οικονομικά αδύναμους», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού και τονίζει ταυτόχρονα ότι για την κυβέρνηση είναι εξαιρετικά σημαντικό το ζήτημα του χρονοδιαγράμματος της ανακεφαλαιοποίησης, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα και οπωσδήποτε μέχρι το τέλος του χρόνου.

 

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Στον αέρα η διαπραγμάτευση με την τρόικα για τα κόκκινα δάνεια

Τσίπρας: Δεν υπάρχουν περιθώρια στην κοινωνία για καθυστερήσεις

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ