Επαφές Μεϊμαράκη με φόντο τις διαπραγματεύσεις

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Σημαντικές επαφές στο περιθώριο του συνεδρίου του ΕΛΚ που ολοκληρώνεται σήμερα στην Μαδρίτη αναμένεται να έχει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος θα δει την Άνγκελα Μέρκελ, τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Μαριάνο Ραχόι και τον Πάουλο Κοέλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εκτός από το μεταναστευτικό που βρίσκεται στο προσκήνιο αναμένεται να θέσει και το ζήτημα των σκληρών μέτρων που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο, το οποίο δεν περιλαμβάνει ουσιαστικά κανένα αναπτυξιακό μέτρο. Γι αυτό τον λόγο θα τονίσει την ανάγκη να μπει σε άμεση εφαρμογή το πακέτο «Γιούνκερ».

Στην Ισπανική πρωτεύουσα βρίσκονται ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Άδωνις Γεωργιάδης ενώ σήμερα θα φτάσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε πάνελ που διοργανώνεται στο πλαίσιο του συνεδρίου του ΕΛΚ με θέμα: «Η δημοκρατία δέχεται επίθεση: Η απειλή του λαϊκισμού στις σύγχρονες κοινωνίες».

 

Μεϊμαράκης: Αλληλεγγύη και όχι μόνο κριτική προς την Ελλάδα

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στην ομιλία του δεν έκρυψε την ενόχληση του για το κείμενο του ΕΛΚ που ασκούσε κριτική στην Ελλάδα και την Ιταλία για την στάση των δύο χωρών απέναντι στο μεταναστευτικό, κείμενο το οποίο τελικά καταψήφισε η ΝΔ.

«Το κύριο πολιτικό μήνυμα που θα πρέπει να τονίσουμε ως Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες αλλά και αλληλεγγύη και όχι μόνο κριτική προς την Ελλάδα και τις άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν κυρίως το πρόβλημα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνοντας πως οι τεράστιες ροές προσφύγων είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη.

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι το ζήτημα αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από ένα κράτος και πως ειδικά η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ουγγαρία δεν διαθέτουν τα μέσα και τις υποδομές για τη συγκράτηση, τη διαχείριση και τη μείωση του μεταναστευτικού ρεύματος.

«Καθίσταται αναγκαία η δημιουργία ευρωπαϊκής ακτοφυλακής», πρόσθεσε και σημείωσε πως «ως Ένωση αποτύχαμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις και δεν ενεργήσαμε με τρόπο έγκαιρο και προληπτικό».

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για την ανάγκη κινητοποίησης της διεθνούς κοινότητας, για συνοχή στο εσωτερικό των ευρωπαϊκών κρατών και αποφασιστικότητα για την επίλυση του προβλήματος.

Πηγή: Real.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Η Ντόρα θα εκπροσωπήσει τον Μεϊμαράκη στο δείπνο με τον Ολάντ – BINTEO

“Φρούριο” η Αθήνα λόγω της επίσκεψης Ολάντ – Το πρόγραμμα του Γάλλου Προέδρου

Συνεδριάζει στις 9:00 το υπουργικό συμβούλιο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ