• Γεροβασίλη: Η επίσκεψη Ολάντ επιβεβαιώνει την ειδική σχέση Ελλάδας - Γαλλίας

  5:30 μμ, Τετάρτη 21 Οκτ 2015 5:30 μμ, Τετάρτη 21 Οκτ 2015

  "Επίσκεψη ισχυρού πολιτικού συμβολισμού, αλλά και ουσίας", χαρακτηρίζει την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Ελλάδα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε δήλωσή της στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

  Κάνει λόγο για επίσκεψη που επιβεβαιώνει την ειδική σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες, σχέση που, όπως σημειώνει, εδραιώθηκε στις δύσκολες στιγμές της διαπραγμάτευσης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους εταίρους. Επισημαίνει ως εύλογο ότι στο περιθώριο της συζήτησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο θα βρεθούν ζητήματα της συγκυρίας σε σχέση με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας "που αποτελούν παράλληλες διαδικασίες οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2015".

  Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνει ότι επίσης θα εστιάσουν στη συζήτηση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, όπως και στην προώθηση αμοιβαία επωφελών επενδυτικών πρωτοβουλιών, οι οποίες παράλληλα θα επιταχύνουν την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη.

  Αναλυτικά η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

  «Η Ελλάδα υποδέχεται τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, σε μία επίσκεψη ισχυρού πολιτικού συμβολισμού, αλλά και ουσίας.

  Η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου επιβεβαιώνει την ειδική σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες. Μία σχέση η οποία εδραιώθηκε στις δύσκολες στιγμές της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα με τους εταίρους μας στην ΕΕ και αποτυπώνεται στο ευρωπαϊκό πεδίο, καθημερινά.

  Αλλά αυτή η ειδική σχέση, εκτός από πολιτική, είναι και πολιτισμική. Η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου βαθαίνει ακόμη περισσότερο τις διμερείς σχέσεις στο πολιτικό, οικονομικό και πολιτισμικό πεδίο.

  Είναι εύλογο ότι στο περιθώριο της συζήτησης ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Φρανσουά Ολάντ, θα βρεθούν ζητήματα της συγκυρίας σε σχέση με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, που αποτελούν παράλληλες διαδικασίες οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2015.

  Θα εστιάσουν επίσης στη συζήτηση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, όπως και στην προώθηση αμοιβαία επωφελών επενδυτικών πρωτοβουλιών, οι οποίες παράλληλα θα επιταχύνουν την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη».

  Διαβάστε επίσης:

  "Φρούριο" η Αθήνα λόγω της επίσκεψης Ολάντ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα