Με τις διοικήσεις ΙΚΑ και ΟΓΑ συναντήθηκε ο Κουρουμπλής

Η δυνατότητα διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Εσωτερικών με τα ηλεκτρονικά μητρώα του ΙΚΑ και του ΟΓΑ για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, όπως η Κάρτα του Πολίτη, απασχόλησε συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου με τις διοικήσεις των δύο ασφαλιστικών οργανισμών.

Όπως αναφέρθηκε, στόχος είναι η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, η διευκόλυνση της καθημερινότητας του κοινού αλλά και η εξοικονόμηση παραγωγικού χρόνου για υπηρεσίες και πολίτες.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ενημερώθηκε για την υπάρχουσα κατάσταση, τις δυνατότητες και τις δυσκολίες σε τεχνολογικό και νομοθετικό επίπεδο, που αντιμετωπίζουν οι συνεργαζόμενες υπηρεσίες. Ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει άμεση κινητοποίηση αλλά και οι απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες για να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες.

Ανάλογες συναντήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο μέλλον και με άλλους φορείς που τηρούν ηλεκτρονικά μητρώα. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Κώστας Πουλάκης, ο διοικητής του ΟΓΑ Αθανάσιος Μπακαλέξης, ο αναπληρωτής διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Διονύσης Καλαματιανός καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

Αυτά συζήτησαν ο Σταθάκης με τους θεσμούς

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ