Τζιτζικώστας: Ένας περιφερειάρχης δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα – ΒΙΝΤΕΟ

Την άποψη ότι ένα περιφερειάρχης δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα λόγω των εμποδίων που του βάζει το κράτος εξέφρασε ο Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

“Εκλεχθήκατε με πολύ μεγάλο ποσοστό περιφερειάρχης. Μέσα σε έναν χρόνο όμως αθετείτε την υπόσχεση που δώσατε στους ψηφοφόρους σας και βγαίνετε στην κεντρική πολιτική σκηνή, ακολουθώντας τις προσωπικές σας φιλοδοξίες. Αυτό δεν είναι ένα στοιχείο που μπορεί να προβληματίσει τον ψηφοφόρο; Δηλαδή, πώς να σας εμπιστευθεί αν γίνετε αρχηγός, μήπως κάνετε το ίδιο;” ρώτησε τον κ. Τζιτζικώστα η Μαρία Χούκλη.

“Δεν αθετώ απολύτως καμία δέσμευση. Ο καλύτερος περιφερειάρχης να είσαι σήμερα στην Ελλάδα, με τα εμπόδια που σου βάζει το ίδιο το κράτος, δεν μπορείς να προχωρήσεις τη δουλειά σου. Και άρα πρέπει να αλλάξεις το ίδιο το κράτος. Με σκληρή δουλειά καταφέραμε στην Κεντρική Μακεδονία για δύο συνεχή χρόνια να είμαστε πρώτοι στην απορρόφηση κονδυλίων ΕΣΠΑ αλλά τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης σήμερα δεν είναι στην ίδια την αυτοδιοίκηση είναι στο κεντρικό κράτος.” απάντησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ