Κατρούγκαλος: Δεν συζητήθηκε το ασφαλιστικό – ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν συζητήθηκε το ασφαλιστικό» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση της κοινής σύσκεψης ΚΥΣΟΙΠ-ΚΥΣΚΟΙΠ υπό τον πρωθυπουργό, και συνέχισε λέγοντας:

«Εγώ παρουσίασα τις προτάσεις μου για το ότι χρειάζεται μία δομική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, που θα το κάνει δίκαιο και που θα εξασφαλίζει ότι οι συντάξεις θα είναι αξιοπρεπείς, όχι συντάξεις-φιλοδωρήματα. Αλλά οι κυβερνητικές αποφάσεις επ’ αυτού θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες».

Ερωτηθείς εάν κατέθεσε πρόταση να κοπούν οι επικουρικές συντάξεις, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε: «Όχι βέβαια» και υπογράμμισε: «Δεν έχουμε πει τίποτα που αφορά μειώσεις, όλες οι προτάσεις μας αφορούν ακριβώς τον εξορθολογισμό». «Έχουμε πει, λοιπόν, ότι οριζόντιες μειώσεις συντάξεων, όπως έκαναν οι προηγούμενοι, δεν θα κάνουμε» σημείωσε για να προσθέσει ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι ο εξορθολογισμός του συστήματος, ώστε να εξασφαλίσει και την επιβίωση για το μέλλον και συντάξεις που να μην είναι συντάξεις-φιλοδωρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από συμμετέχοντες στη σύσκεψη, προγραμματίζεται υπουργικό συμβούλιο για μεθαύριο Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, όπου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και θα αποφασιστεί πότε θα κατατεθεί στη Βουλή. Νωρίτερα, υπουργός ανέφερε ότι το νομοσχέδιο θα έρθει «σύντομα».

Δείτε το βίντεο:

 

Διαβάστε επίσης:

Σταθάκης: Αισιοδοξία… – ΒΙΝΤΕΟ

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να μην υπάρχει το 23% στην εκπαίδευση

Φίλης: Δεν μπορούμε να καταργήσουμε τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ