“Επίθεση” Κεφαλογιάννη στον ΥΠΕΞ για τα Σκόπια

«Η εξωτερική πολιτική της χώρας δεν είναι υπόθεση εσωκομματικών αναζητήσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, αναφερόμενος στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, και χαρακτηρίζει “επικίνδυνη” την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Στην ανακοίνωσή ο κ.Κεφαλογιάννης αναφέρει:

«Όταν οι ιδεοληψίες γίνονται πολιτική. Ελάχιστες φορές προκαλούν γέλιο. Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές οδηγούν σε τραγωδίες. Ειδικότερα, αν οι ιδεοληπτικές πολιτικές εφαρμόζονται σε ευαίσθητα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχετική ερώτηση που κατέθεσα, εκφράζει την βαθιά ανησυχία της για την κατάσταση στα Σκόπια και τη μη συμμόρφωση της κυβέρνησης των Σκοπίων, με τις Δημοκρατικές Αξίες της Ευρώπης, ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Τσίπρα, οφείλει άμεσα να ξεκαθαρίσει:

Συνεχίζει να υπηρετεί την ενιαία θέση της χώρας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων;

Όλες οι υπόλοιπες ενέργειές του, όπως να ζητά από τα κόμματα ποια είναι η θέση τους για την ονομασία είναι όχι μόνο γραφικές, είναι άκρως επικίνδυνες.

Ας το καταλάβουν, επιτέλους, στην κυβέρνηση. Η εξωτερική πολιτική της χώρας  δεν είναι υπόθεση εσωκομματικών αναζητήσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν πιστεύουν ότι απαιτείται άλλη πολιτική ας ζητήσει ο κ Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών».

Διαβάστε επίσης:

Παυλόπουλος: Τα Γλυπτά ανήκουν σ’ ένα μοναδικό Μνημείο- ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ