Ρήγας: Μέτρα όπως το 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι προβληματικά αλλά δεν μπορούν να αποφευχθούν

Αισιόδοξος ότι το πρόγραμμα μπορεί να υλοποιηθεί υπό προϋποθέσεις, δήλωσε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8  ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας.

«Εκ της φύσεώς μου και εκ της φύσεως του χώρου μου είμαστε αισιόδοξοι», απάντησε ο κ. Ρήγας στο ερώτημα αν βγαίνει το πρόγραμμα και πρόσθεσε:

«Δεν μπορώ να σας πω ότι είναι απόλυτο αυτό. Θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα. Θα εξαρτηθεί, πρώτον από το εάν θα υπάρξει η λύση με την αναδιάρθρωση του χρέους, εάν θα καταφέρουμε να αλλάξουμε και τις δομές και να γίνουν ρήξεις και στο εσωτερικό, δηλαδή πως λειτουργεί και ο δημόσιος χώρος, πως λειτουργεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση και κυρίως να μπορέσουμε να αλλάξουμε και τη νοοτροπία όσον αφορά στην αντίληψη που έχει δημιουργηθεί, το ποιο είναι το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, για να μπορέσει να υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση.

«Αυτά είναι ένα πακέτο το οποίο αν δεν πετύχει προφανώς δεν θα μπορέσεις να έχεις και καλύτερη ημέρα. Είναι σαφέστατο αυτό. Αν ακολουθήσεις την ίδια πορεία με την προηγούμενη και ενσωματωθείς σε μία λογική των προηγούμενων κυβερνήσεων και της προηγούμενης αντίληψης και δεν τα αλλάξεις άρδην δεν έχεις κανένα λόγο να πετύχεις μετά. Είναι σαφές ότι δεν θα πετύχεις».

Παράλληλα, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι μέτρα όπως το 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι «προβληματικά» αλλά όπως είπε, δεν μπορούν να αποφευχθούν στην παρούσα φάση.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ