Ανακεφαλαιοποίηση, ασφαλιστικό, κοινωνική πολιτική

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Υπό την ασφυκτική πίεση των χρονοδιαγραμμάτων και με τους εκπροσώπους των δανειστών να καταφθάνουν στην Αθήνα, η κυβέρνηση αναζητά επειγόντως λύσεις για το ασφαλιστικό και τις τράπεζες, ενώ επιζητά και εναλλακτικές πολιτικές από το μνημονιακό πεδίο.

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που πρέπει να γίνει επιτυχώς εντός του έτους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα κινδυνεύσουν οι καταθέσεις, θα αποτελέσει ένα από τα βασικά θέματα της κοινής συνεδρίασης των κυβερνητικών Συμβουλίων Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Αντιθέτως, για το ασφαλιστικό θα υπάρχει μεν ενημέρωση και συζήτηση, η κυβέρνηση, όμως, μετά και την εμφάνιση του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου στον Νίκο Χατζηνικολάου, επιδιώκει να χαμηλώσει την ένταση και να μεταφέρει τις αποφάσεις για αργότερα.

Με δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει στο παράλληλο πρόγραμμα, στη συνεδρίαση θα συζητηθούν και θέματα κοινωνικής πολιτικής, με αιχμή τις πρωτοβουλίες για την ανθρωπιστική κρίση της αναπληρώτριας υπουργού Θεανώς Φωτίου, αλλά και την απορρόφηση και την κατανομή του ΕΣΠΑ.

Παράλληλα, από το βράδυ χθες κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, που θα ψηφιστεί το Σάββατο.

Εντολή του πρωθυπουργού είναι να «τρέξουν» οι υπουργοί και να συντονιστούν μεταξύ τους, καθώς εντός της εβδομάδας αφενός θα πρέπει να βρεθούν τα ισοδύναμα για μείζονα θέματα, όπως ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση, αλλά και να εκδοθούν κανονιστικές πράξεις, ώστε να καλυφθούν για όσα εκ των προαπαιτουμένων δεν καλύπτονται με τις νομοθετικές ρυθμίσεις στη Βουλή.

ΠΗΓΗ: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Κατρούγκαλος: Τέλος οι επικουρικές συντάξεις – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ