Μνημόνιο, χρέος και ανάπτυξη στην ατζέντα Τσίπρα – Ολάντ

Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται για την προετοιμασία της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η σύνθεση της γαλλικής αποστολής που θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο Ολάντ είναι υπό διαμόρφωση. Η αποστολή αναμένεται να αποτελείται από ευρύ υπουργικό κλιμάκιο, έναν ορισμένο αριθμό επιχειρηματιών καθώς και ανθρώπους του πολιτισμού. 

Τα κυβερνητικά στελέχη που αναμένεται μέχρι στιγμής να συνοδεύσουν τον Πρόεδρο Ολαντ είναι η Ségolène ROYAL Υπουργός Οικολογίας, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ενέργειας, η Najat VALLAUD-BELKACEM, Υπουργός Παιδείας, ο Michel SAPIN, Υπουργός Οικονομικών, η Fleur PELLERIN, Υπουργός Πολιτισμού και Επικοινωνίας, και ο Harlem DÉSIR, Γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. 

Όπως αναφέρουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, στην ατζέντα της συνάντησης η ελληνική πλευρά θα συμπεριλάβει ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας και τα εκκρεμή ζητήματα που σχετίζονται με αυτήν, μέσα στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί από πρόσφατες υποστηρικτικές παρεμβάσεις της γαλλικής πλευράς. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν ειδικότερα θέματα που αφορούν την επικείμενη διαπραγμάτευση για το Χρέος, την τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση, τις συλλογικές συμβάσεις, την προάσπιση της διαφάνειας και την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, ζητήματα που αποτελούν σταθερές επιδιώξεις της ελληνικής πλευράς κατά την εφαρμογή της συμφωνίας με τους θεσμούς. 

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως σε ότι αφορά το οικονομικό σκέλος της ατζέντας, αναμένεται να συζητηθούν θέματα που αφορούν το πακέτο Γιούνκερ, συνέργειες για την τόνωση της επενδυτικής δραστηριότητας, και η ενίσχυση της συνεργασίας στον χρηματοπιστωτικό τομέα, όπως και σε άλλους βασικούς τομείς της οικονομίας. 

Τέλος, ειδικό κεφάλαιο της συνάντησης αναμένεται να αποτελέσει η συνεργασία στον πολιτιστικό τομέα, που θεωρείται καθοριστικής σημασίας και για τις δύο χώρες ενώ για την οριστική διαμόρφωση της ατζέντας, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία.

Πηγή: real.gr

 

Διαβάστε επίσης:

“Λίφτινγκ” στο Μαξίμου και το Προεδρικό εν αναμονή του Ολάντ – ΦΩΤΟ

Η Προεδρία της Δημοκρατίας για την επίσκεψη Ολάντ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ