Τζιτζικώστας: Μην τολμήσει κανείς να παίξει με τη Μακεδονία

«Με τα συμφέροντα της χώρας δεν παίζουμε. Μην τολμήσει κανείς να παίξει με τη Μακεδονία», ανέφερε από τη Φλώρινα όπου άρχισε σήμερα την περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας εκκλησιάστηκε νωρίς το πρωί στο Αμύνταιο και ακολούθως επισκέφτηκε το κέντρο της πόλης, όπου συναντήθηκε με πολίτες, εργαζόμενους και καταστηματάρχες, με τους οποίους συνομίλησε για τα προβλήματά τους.

Ακολούθως μετέβη στη Φλώρινα, όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα, καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο των Μακεδονομάχων.

Μετά την εκδήλωση ο κ. Τζιτζικώστας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή μέρα είναι μέρα μνήμης και τιμής του αγώνα και της θυσίας των Μακεδονομάχων, για την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της Μακεδονίας μας στο ελεύθερο ελληνικό κράτος. Εμείς οι Μακεδόνες είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τους προγόνους μας και έχουμε χρέος να κρατάμε ζωντανή τη θυσία τους, το ήθος και τις αξίες τους, ώστε η Μακεδονία μας να απελευθερωθεί. Μέσα από το ηθικό και εθνικό μεγαλείο του Μακεδονικού Αγώνα χαράχθηκε η ιστορία του Ελληνισμού. Από εδώ, από την ακριτική Φλώρινα, στέλνουμε και πάλι το ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους και ειδικά προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να καταλάβουν που βρίσκονται και ποια ευθύνη έχουν αναλάβει. Με τα συμφέροντα της χώρας δεν παίζουμε. Μην τολμήσει κανείς να παίξει με τη Μακεδονία. Η Ελλάδα έχει ξεκάθαρη εθνική θέση και δεν τη διαπραγματεύεται».

Στη συνέχεια κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε το κέντρο της Φλώρινας και συνομίλησε με πολίτες, οι οποίοι τον υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό, ενώ στη συνέχεια μετέβη στα γραφεία της ΝΟΔΕ Φλώρινας, όπου συναντήθηκε με κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Η επίσκεψή του στη Φλώρινα συνεχίστηκε με καφέ στο κέντρο της πόλης και συνομιλίες με φίλους, πολίτες και καταστηματάρχες, οι οποίοι δημιούργησαν μια μεγάλη παρέα γύρω από τον υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ, ώστε να του εκφράσουν την υποστήριξή τους, αλλά και να του θέσουν μια σειρά από ζητήματα της καθημερινότητας στην ελληνική μεθόριο, στα οποία ζητούν λύσεις.

Ιδιαίτερη συνάντηση είχε ο κ. Τζιτζικώστας και με νέους της περιοχής, αλλά και με τα μέλη της ΔΑΠ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, σχολές των οποίων λειτουργούν στην πόλη της Φλώρινας. Οι νέοι του έθεσαν τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και τους φόβους τους για τις δραματικές αλλαγές που έχει φέρει η κρίση στην ποιότητα της κατάρτισής τους και κυρίως για την περαιτέρω υποβάθμιση που προοιωνίζεται το τρίτο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την αναχώρησή του από τη Φλώρινα ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε τον τόπο καταγωγής του, το Νυμφαίο, το διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό, σε υψόμετρο 1.350 μέτρων.

 Το απόγευμα ο κ. Τζιτζικώστας θα επισκεφτεί την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και συγκεκριμένα το Άργος Ορεστικό, το Νεστόριο και την πόλη της Καστοριάς.

Διαβάστε επίσης:

Τζιτζικώστας: Η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη βελτίωση του “Καλλικράτη”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ