Ο Τσίπρας για τον Σταθάκη: Κανείς δεν θα μείνει στο απυρόβλητο αλλά να μιλάμε με στοιχεία – ΒΙΝΤΕΟ

Για “σκανδαλογία” της αντιπολίτευσης λόγω έλλειψης επιχειρημάτων για τον τόπο έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της βουλή και αναφέρθηκε στην υπόθεση που έχει δημιουργηθεί με το πόθεν έσχες του Γιώργου Σταθάκη, χωρίς όμως να κατονομάσει. 

“Εσχάτως ανακαλύψατε δήθεν διαφθαρμένους υπουργούς στην κυβέρνηση για τους οποίους όμως δεν έχετε βρει κανένα πραγματικό στοιχείο που να στοιχειοθετεί κανένα θέμα διαφθοράς. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί και μην ψάχνετε εστίες διαφθοράς στην αριστερά.  

Δεχόμαστε την κριτική και τον έλεγχο αλλά να είναι στοιχειοθετημένη ο έλεγχος και η κριτική πριν πάρουν αποφάσεις κάποια τηλεδικαστήρια. Για να σταματήσει η άσκοπη συζήτηση θέλω να επαναλάβω ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα βάλει πλάτες στη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή. Σε αυτή τη χώρα θα λειτουργήσουν οι θεσμοί και διαδικασίες και δεν θα μείνει κανένας στο απυρόβλητο, ούτε δημόσιος υπάλληλος, ούτε πολιτικός, ούτε επιχειρηματίας, ούτε υπουργός αν υπάρχουν στοιχεία. Αλλά να μιλάμε με στοιχεία όχι με εικασίες” είπε ο Πρωθυπουργός.

“Και να έχετε υπόψιν σας το εξής, μην με προκαλείτε. Δημιουργήθηκε ένα τεράστιο θέμα γιατί ένας νεοεκλεγείς βουλευτής το 2012 έκανε ατελή δήλωση την οποία διόρθωσε  με συμπληρωματική την ίδια χρονιά και το 2013, το 2014 και το 2015 έχει δηλώσει όλα αυτά τα ποσά κα έχει φορολογηθεί για αυτά. Να μιλήσουμε γι αυτούς που δεν έχουν φορολογηθεί; Να μιλήσουμε για το εκατομμύριο του κ. Τσουκάτου κύριοι του ΠΑΣΟΚ που ήταν από τα μαύρα ταμεία της Siemens; Που πήγαν; Μην με προκαλείτε. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Δεν θα ξεχαστεί τίποτα και για κανέναν. Αν υπάρξουν στοιχεία για οποιονδήποτε υπουργό τότε, όπως όλοι οι πολίτες, θα έχει ίση αντιμετώπιση απέναντι στον νόμο” πρόσθεσε. 

 

 

Διαβάστε επίσης

 Τσίπρας: Δεν γίνεται να υπάρξουν κοινές περιπολίες με την Τουρκία – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ