Θεοδωράκης: Αυτή η κυβέρνηση δεν θα μακροημερεύσει

Στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα μακροημερεύσει προχώρησε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης στο Star Κεντρικής Ελλάδας και τη δημοσιογράφο Λένα Παρασκευά. Όπως είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού «αυτή η κυβέρνηση δεν θα μακροημερεύσει». «Δεν εννοώ αυτή η Βουλή», εξήγησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, «εννοώ αυτή η κυβέρνηση». «Δηλαδή μόλις φανεί ότι δεν μπορεί να φέρει εις πέρας τα στοιχειώδη πράγματα, θα συρθούμε σε καινούργιους ανασχηματισμούς, σε καινούργιες κυβερνήσεις με την ελπίδα να πάρει χρόνο ο Αλέξης Τσίπρας μέχρι ν’ αποδειχθεί ότι η επόμενη κυβέρνησή του δεν μπορεί», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι το Ποτάμι «στη Βουλή θα ψηφίσει τα μέτρα που αφορούν την πάταξη της φοροδιαφυγής» και κάλεσε όλα τα κόμματα να ενωθούν και να στηρίξουν τα αυστηρά μέτρα που επιβάλλει η Ευρώπη για τη φοροδιαφυγή. «Έχουμε σκοπό να προσπαθήσουμε ν’ αποκρούσουμε κάποια πέναλτι της κυβέρνησης, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μάχη στη Βουλή, να υπερασπιστούμε κάποιες τάξεις» σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Εξήγησε δε, ότι «η εξειδίκευση των μέτρων δεν μας ικανοποιεί πάντα» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «βάζει επιπλέον ασφαλιστικές εισφορές στους νέους επιστήμονες, σ’ αυτούς που έρχονται αυτή τη στιγμή και μπαίνουν στην αγορά εργασίας. Τους νέους δικηγόρους, τους νέους γιατρούς και τους νέους μηχανικούς». Αυτό, όπως είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι μια εξειδίκευση που αποφάσισαν να κάνουν οι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και δεν απορρέει από το μνημόνιο και την οποία το Ποτάμι δεν πρόκειται να στηρίξει.

Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτίμησε ότι ο ελληνικός λαός θα καταλάβει γιατί το Ποτάμι έλεγε από τον Μάρτιο στον Πρωθυπουργό να φέρει μια συμφωνία ώστε να κλείσει το θέμα με την Ευρώπη. «Αυτή η πεντάμηνη καθυστέρηση του Αλέξη Τσίπρα επειδή δεν ήξερε τι να κάνει με το κόμμα του, θα στοιχίσει στον ελληνικό λαό πολλά λεφτά. Ένα πολύ μεγάλο μέρος της φοροκαταιγίδας που έρχεται, έχει να κάνει μ ‘αυτή την πεντάμηνη καθυστέρηση. Θα ήθελα λοιπόν αυτοί οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ που γελούσαν στη Βουλή όταν τους έλεγα τον Μάρτιο ‘’φέρτε τη συμφωνία να τελειώνουμε’’, θα ήθελα τώρα να γελάσουν μπροστά στον ελληνικό λαό και να του πουν πόσο μας στοίχισε αυτή η καθυστέρηση των 5 μηνών» σημείωσε. Όπως είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, «εμείς θα κάναμε μια καλύτερη συμφωνία γιατί έχουμε και καλύτερους ανθρώπους και έχουμε την αίσθηση του χρόνου που στην πολιτική είναι πολύ σημαντική. Θα κάναμε λοιπόν μια συμφωνία πριν κλείσουν οι τράπεζες, πριν γίνουν τα capital controls».

Τέλος επεσήμανε ότι «το Ποτάμι από την πρώτη στιγμή που βγήκε είπε ότι αυτή η χώρα δεν αλλάζει με 10% και με 20% και με 30% και ότι χρειάζονται μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες. Εμείς ποτέ δεν είπαμε ότι το Ποτάμι έχει το αποκλειστικό προνόμιο να εκφράσει τη χώρα. Τι λέμε όμως: Λέμε ότι θα πρέπει να κάνουμε έναν διάλογο με προοδευτικές δυνάμεις που είναι στην Κεντροδεξιά και με προοδευτικές δυνάμεις που είναι στην Κεντροαριστερά και με όλους αυτούς να βρούμε κοινά βήματα προς την κοινωνία. Δεν είμαστε υπέρ της συμμαχίας των μηχανισμών, δηλαδή να πάμε εμείς, να κολλήσουμε σ’ ένα άλλο κόμμα, ή να κολλήσει ένα άλλο κόμμα σ’ εμάς».

Διαβάστε επίσης:

Ξεκάθαρο μήνυμα Παυλόπουλου σε Γιούνκερ και Μέρκελ

Κοτζιάς: Κανένα θέμα ελληνοτουρκικών περιπολιών στο Αιγαίο

Χατζηδάκης: Η Νέα Δημοκρατία να αλλάξει για να μην βουλιάξει

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ