Ισορροπίες σε τεντωμένο σχοινί στη Νέα Δημοκρατία

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Ανακωχή ενόψει της κοινοβουλευτικής «μάχης» για την ψήφιση του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων αποφάσισαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων πριν από την συνεδρίαση της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, η ενότητα που επικαλέστηκαν στην κοινή τους δήλωση οι Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης δεν αποτυπώθηκε στον φωτογραφικό φακό από την οποία απουσίαζε ο πρόεδρος του κόμματος.

Όλοι, πάντως, αποφάσισαν πως κοινός τους αντίπαλος είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ήταν εκείνος που δέχθηκε τις περισσότερες βολές κατά τις τοποθετήσεις τους από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας.

«Ενόψει της εκλογικής διαδικασίας της 22ας Νοεμβρίου, οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, συναντηθήκαμε και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας της Παράταξης, διαφάνειας της διαδικασίας και πιστής τήρησης του Καταστατικού. Αντίπαλος μας είναι μόνο ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνησή του και τα προβλήματα του τόπου», αναφέρουν χαρακτηριστικά με κοινή τους δήλωση οι τέσσερις υποψήφιοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τόνοι μπορεί να έπεσαν, προκειμένου να ηρεμίσουν τα πνεύματα στο εσωτερικό του κόμματος και η αξιωματική αντιπολίτευση να εμφανιστεί συντεταγμένη στην συζήτηση στη Βουλή, ωστόσο στο παρασκήνιο το κλίμα στις σχέσεις μεταξύ των υποψηφίων είναι τυπικό έως και ψυχρό, ενώ η αμηχανία στην μεταξύ τους συνάντηση ήταν έκδηλη.

Άλλωστε λίγα λεπτά πριν οι δηλώσεις που είχαν γίνει μόνο κλίμα ενότητας δεν έδειχνε να υπάρχει στο «γαλάζιο» στρατόπεδο. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι μετά την παρέμβαση του στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή διασφαλίστηκε η διαφάνεια στην εκλογική διαδικασία. Ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνιζε πως οποιαδήποτε καταστρατήγηση του καταστατικού θα σήμαινε πραξικόπημα.

Την στιγμή που ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση, μεγάλωνε ο αριθμός των βουλευτών που ζητούσαν την διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου πριν από τις εκλογές κάτι που ξέκοψε με κατηγορηματικό τρόπο ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, τονίζοντας πως αυτό δεν μπορεί να το αποφασίσει η κοινοβουλευτική ομάδα αλλά και η Πολιτική Επιτροπή την οποία ως πρόεδρος μόνο αυτός θα μπορούσε να συγκαλέσει. Από την άλλη πλευρά, «γαλάζια» στελέχη μάζευαν υπογραφές προκειμένου να είναι ανοιχτή η εκλογική διαδικασία.

Απουσία Καραμανλή – Σαμαρά

Το γεγονός ότι από την συνεδρίαση απουσίαζαν οι δύο πρώην πρόεδροι του κόμματος, όπως ήταν φυσικό, δεν έμεινε ασχολίαστο από τους «γαλάζιους» βουλευτές.

Τόσο ο Κώστας Καραμανλής, όσο και ο Αντώνης Σαμαράς επιχειρούν το τελευταίο διάστημα να μείνουν μακριά από την εσωκομματική διαδικασία και από το τεταμένο κλίμα που επικρατεί, κάτι που θέλησαν και οι δύο να τονίσουν με την απουσία τους.

 

Δείτε επίσης

Οι Βρυξέλλες δεν εμπιστεύονται ακόμα την Ελλάδα λέει ο Πίτερ Σπίγκελ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου για τις εξελίξεις στην κούρσα διαδοχής της ΝΔ – ΒΙΝΤΕΟ

Αιχμές Μεϊμαράκη για Σαμαρά στην ΚΟ της ΝΔ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ