Τζιτζικώστας: Πραξικόπημα οποιαδήποτε καταστρατήγηση του καταστατικού

Με τη θέση ότι «οποιαδήποτε καταστρατήγηση του καταστατικού, θα συνιστούσε πραξικόπημα» προσέρχεται ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας στην κοινή συνάντηση των υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος.

Σε δήλωσή του ο κ. Τζιτζικώστας υπενθυμίζει ότι «ο κ. Μεϊμαράκης μετά τις εθνικές εκλογές έδωσε την εντολή να ξεκινήσει η διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογή του νέου Προέδρου της, από τη βάση της παράταξής μας» και σημειώνει ότι με βάση αυτήν την απόφαση κατέθεσε την υποψηφιότητά του.

«Οι εκλογές θα γίνουν στις 22 Νοεμβρίου, με τον τρόπο που ρητά ορίζει το καταστατικό, με απόλυτη διαφάνεια, με τις ίδιες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά την εκλογή του 2009 και με τη σύμφωνη γνώμη της ΚΕΦΕ και των εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων.

Η εκλογή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί κατάκτηση των μελών της, μέγιστης νομιμοποίησης και δημοκρατικότητας των επιλογών της και πηγή δύναμης και ανανέωσης για την παράταξή μας» τονίζει ο κ. Τζιτζικώστας και συμπληρώνει:

«Οποιαδήποτε καταστρατήγηση του καταστατικού, προσχηματικές αντιδράσεις και τυχόν ακύρωση των εκλογικών διαδικασιών, θα συνιστούσε πραξικόπημα, παραβίαση κάθε αρχής δημοκρατικότητας και νομιμότητας και ευθεία προσβολή των μελών της παράταξής μας».

«Η δημοκρατική έκφραση της κοινωνικής βάσης της Νέα Δημοκρατία δεν αποτελεί κίνδυνο. Αντιθέτως, κάθε άλλη επιλογή, συρρικνώνει και μικραίνει τη Νέα Δημοκρατία και την κρατά καθηλωμένη στο χθες. Τώρα, είναι η ώρα να ακούσουμε τη φωνή της» καταλήγει.

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Τσιμάρας για τη διαδικασία επιλογής της εταιρείας που θα “κάνει” τις εκλογές στη ΝΔ

Ψωμιάδης: Η ανευθυνότητα οδηγεί στη διάλυση της ΝΔ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ