Τα “γαλλικά” και τα “μαχαίρια” στη Νέα Δημοκρατία

Του Σωτήρη Σταθόπουλου

Το εκρηκτικό κλίμα που υπήρξε στην συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, αναμένεται να μεταφερθεί στις 6 το απόγευμα, στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Ενδεικτικό της τεταμένης ατμόσφαιρας που επικρατεί στο «γαλάζιο» στρατόπεδο είναι το γεγονός ότι η Κ.Ο. θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Οι τέσσερις υποψήφιοι για την ηγεσία της προεδρίας αναμένεται να πάρουν τον λόγο και δεν αποκλείεται να αναφερθούν μεταξύ άλλων στα όσα διαδραματίστηκαν χθες στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, αν και γίνεται προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι απ όλες τος πλευρές. Όλα ωστόσο θα εξαρτηθούν από τα όσα θα πει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης που θα πάρει πρώτα τον λόγο.

Για πρώτη φορά από το βήμα της «γαλάζιας» Κ.Ο θα μιλήσει ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά την πρωτοβουλία που πήρε να τον καλέσει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με την σύμφωνη γνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής για το αν θα παραστεί στην συνεδρίαση ο Κώστας Καραμανλή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένος και προβληματισμένος από την εικόνα που παρουσιάζει το κόμμα και γι’ αυτό τον λόγο έχει αποφασίσει να αποστασιοποιηθεί από την εσωκομματική διαδικασία.

Η έκρηξη Μεϊμαράκη

Η οργή του πρόεδρου της ΝΔ ξεχείλισε μόλις πληροφορήθηκε ότι δεν θα γίνει διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει την εκλογική διαδικασία, μπήκε στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε η ΚΕΦΕ και ωρυόμενος ζήτησε την αποχώρηση του εκπροσώπου του Θεόδωρου Αμπατζόγλου από την συνεδρίαση και επιτέθηκε φραστικά στον Ανδρεά Παπαμιμίκο, αλλά και στον Γενικό Διευθυντή του κόμματος Κωνσταντίνο Τσιμάρα, τονίζοντας πως δεν θα ανεχθεί διαδικασίες που εκθέτουν το κόμμα και τους νεοδημοκράτες.

Ο Κωνσταντίνος Τσιμάρας απείλησε με μήνυση τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ενώ ο Ανδρέας Παπαμιμίκος κράτησε χαμηλούς τόνους, τονίζοντας πως η ΚΕΦΕ δεν είναι αρμόδια να αποφασίσει για την εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες το πρωί ο στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, Σωτήρης Κορομάντζος ζήτησε με επιστολή του από τον Κωνσταντίνο Τσιμάρα, να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τις εκλογικές δαπάνες, του Σεπτεμβρίου, την εκλογική χρηματοδότηση και εν γένει τα έσοδα, τα έξοδα και το κόστος των εκλογών προκειμένου να υπάρξει επίσημος οικονομικός απολογισμός.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως έχουν υπάρξει συνεχείς προφορικές οχλήσεις και αίτημα της οικονομικής επιτροπής εδώ και καιρό και δεν υπήρχε η ανάλογη ανταπόκριση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκη χαρακτήρισε «εσφαλμένη και αντιδεοντολογική» την παρέμβαση του κ. Μεϊμαράκη και πρόσθεσε «κάνω έκκληση προς όλους τους συνυποψηφίους μου να αφήσουμε την ΚΕΦΕ να ολοκληρώσει το έργο της και να σεβαστούμε τις αποφάσεις της. Ζητώ να χαμηλώσουν οι τόνοι από όλους» τόνισε επισημαίνοντας ότι η διαδικασία εκλογής προέδρου είναι μια μοναδική ευκαιρία να ανοίξει η ΝΔ στην κοινωνία. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε το κύρος και την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι «κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΕΦΕ είχαμε συμφωνήσει σε όλα και συνέβη αυτό το περιστατικό. Εμείς για το καλό της ιστορίας της ΝΔ και σεβόμενοι τον κάθε νεοδημοκράτη ξεχωριστά θέλουμε να συνεχιστεί η διαδικασία και να οδηγηθούμε στην κάλπη στις 22 Νοεμβρίου. Η ενότητα της παράταξης είναι πέρα και πάνω από πρόσωπα».

Απόφαση με αστερίσκους

Ωστόσο, η απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ενδέχεται να αμφισβητηθεί από την πλευρά Μεϊμαράκη, καθώς στην ψηφοφορία μετείχαν τα 8 από τα συνολικά 17 μέλη! Τα περισσότερα μέλη αποχώρησαν με την εισβολή Μεϊμαράκη και δεν επέστρεψαν στην αίθουσα.

Το αντίτιμο για όλα τα μέλη, παλιά και νέα θα οριστεί στα 3 ευρώ. Θα στην στηθούν περίπου 1300 κάλπες σε 900 εκλογικά κέντρα σε αντίθεση με το 2009 που υπήρχαν 1500 ενώ μέχρι την Πέμπτη θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει την εκλογική διαδικασία, αφού πρώτα στην ιστοσελίδα του κόμματος θα αναρτηθούν οι τεχνικές προδιαγραφές που απαιτούνται για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Πηγή real.gr

Διαβάστε επίσης:

Μεϊμαράκης: Δεν θα ανεχτώ διαδικασίες που εκθέτουν το κόμμα και πληγώνουν τους Νεοδημοκράτες 

Οι εξηγήσεις του Παπαμιμίκου στο facebook

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ