Νικολόπουλος: Θα συνεργαζόμαστε με ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ μόνο ως ανεξάρτητοι κυβερνητικοί εταίροι

Την απόφαση για «αυτόνομη κάθοδο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν» ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος και βουλευτής των ΑΝΕΛ ,Νίκος Νικολόπουλος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποφάσεων της 5ης Εθνικής Συνδιάσκεψης.

Ανακοίνωσε επίσης την απόφαση για «αυτόνομη και ανεξάρτητη πορεία, εντός και εκτός βουλής, μη ετεροπροσδιοριζόμενοι εφεξής από τις αποφάσεις, τις πολιτικές συμφωνίες και την ατζέντα του Πάνου Καμμένου».

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους ΑΝΕΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ μόνον ως ανεξάρτητοι και ισότιμοι κυβερνητικοί εταίροι και, χωρίς ανταλλάγματα, όπως άλλωστε πράξαμε μέχρι σήμερα, θα πέσουμε μαζί με το Νίκο Παππά και πάλι πρώτοι στη φωτιά για τα ζητήματα της διαφθοράς και της διαπλοκής.» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος.  

«Θα απαιτήσουμε όμως να μας σέβονται όπως τους σεβόμαστε και να εκπροσωπούμαστε στα κέντρα λήψης των αποφάσεων της συγκυβέρνησης αναλογικά με την μεγάλη συνεισφορά μας στο πολιτικό αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, αφού είμαστε εμείς που καταστήσαμε δυνατή την είσοδο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη Βουλή, προκειμένου έτσι να μπορεί  να γίνει πράξη η προεκλογική συμφωνία για συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.» πρόσθεσε. 

Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «αποτελεί ένα πολιτικό σχήμα που εν πολλοίς παραμένει προσηλωμένο στον κρατισμό και αντιμετωπίζει φοβικά ή και τιμωρητικά την μεσαία τάξη, την ιδιωτική πρωτοβουλία, την επιχειρηματικότητα και τις προσπάθειες δημιουργίας ιδιωτικού πλούτου ενώ, παράλληλα, εκδηλώνει ιδεοληπτικές τάσεις που αντίκεινται στις παραδοσιακές αξίες και τις παραδόσεις των Ελλήνων ως προς τη θρησκεία και την οικογένεια.»

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι : «εκφράζουμε την πρόθεσή μας να στηρίξουμε τις προσπάθειες της σημερινής κυβέρνησης, στον βαθμό που αυτές κινούνται προς την κατεύθυνση των προεκλογικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, αλλά και των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, γνωρίζοντας την κρισιμότητα των καιρών για την χώρα, η οποία επουδενί πρέπει να αφεθεί στα χέρια του λόμπι της δραχμής και των συμφερόντων της οικονομικής ολιγαρχίας που βρίσκονται πίσω από το «σχέδιο Σόϊμπλε».

«Κάθε άλλη απόφαση που θίγει τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα η τον πυρήνα του ελληνορθόδοξου αξιακού μας συστήματος θα την καταψηφίσουμε και θα την πολεμήσουμε» τόνισε.

Ο κ. Νικολόπουλος, τόνισε ότι θα παραμείνει προς το παρόν μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, «για να μη διαταραχθούν οι κοινοβουλευτικές και πολιτικές ισορροπίες, αλλά και για να μην δοθεί η εντύπωση «ρωγμών» στην κυβερνητική πλειοψηφία σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο, υπό την προϋπόθεση όμως της τήρησης των υπεσχημένων προς τον λαό από τα συγκυβερνώντα κόμματα».

Όσον αφόρα σε ενδεχόμενη συνεργασία με τη ΝΔ σημείωσε: «Η σημερινή μεταλλαγμένη ΝΔ αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από ένα σύνολο προσώπων και δομών που έχουν κουράσει και έχουν διαχειριστεί την εξουσία τα τελευταία χρόνια με αρνητικά αποτελέσματα για τον λαό, ενώ παράλληλα έχει καταφανώς μετατοπίσει το ιδεολογικό της κέντρο βάρους από τον κοινωνικό φιλελευθερισμό στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό, πλήττοντας έτσι καίρια την τάξη των μικρών και μεσαίων εμπόρων, επαγγελματιών και επιχειρηματιών».

«Για τούτο πρέπει πρώτα να απαντήσουν οι «μνηστήρες» στους 1.832.853 νεοδημοκράτες ψηφοφόρους τι έφταιξε και  “ξεσυγγενέψαμε” και, δεύτερον, αφού  επανέλθει η Ν.Δ. στις ιδεολογικές της ρίζες με  μια γενναία «υπέρβαση», που δεν θα εκφράζει τις ακροδεξιές, εθνικιστικές, ψυχροπολεμικές και ακραίες νεοφιλελεύθερες λογικές, αλλά που θα στοχεύει στη γεφύρωση των αντιπάλων πολιτικών  ρευμάτων του 20ου αιώνα και στην διαμόρφωση ενός νέου, φιλολαϊκού αφηγήματος, που θα συγκρουστεί με τη διαπλοκή και την ολιγαρχία, τότε μόνο θα καταστούν ειλικρινείς και αξιόπιστοι συνομιλητές, προκειμένου έτσι να καταστεί δυνατή η διαμόρφωση μιας νέας ιδεολογικής και πολικής πλατφόρμας.» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη ΝΔ έχουμε σοβαρότερα θέματα από τον Νικολόπουλο – ΒΙΝΤΕΟ

ΣΥΡΙΖΑ: “Μασάζ” και γκρίνιες

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ