Στα άκρα η αντιπαράθεση στη Νέα Δημοκρατία

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Ιδιαιτέρως τεταμένο ήταν το κλίμα σε μία ακόμη μαραθώνια συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των εκπροσώπων των υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος.

Χρειάστηκαν να γίνουν τρία διαλείμματα προκειμένου να ηρεμίσουν τα πνεύματα, αλλά και για να επικοινωνήσουν οι εκπρόσωποι με τους υποψηφίους ώστε να δουν αν θα αλλάξουν ρότα, καθώς κυρίως η πλευρά Μεϊμαράκη πίεζε προκειμένου να υπάρξουν «ασφαλιστικές δικλίδες» για το ποιοι θα ψηφίσουν.

Μία από αυτές είναι το αντίτιμο να μην είναι το ίδιο (2 ευρώ) για τα νέα μέλη που θα θελήσουν να ψηφίσουν, καθώς υπάρχει κίνδυνος να προσέλθουν ψηφοφόροι και άλλοι κομμάτων. Μάλιστα ένα μέλος της ΚΕΦΕ πρότεινε το αντίτιμο να φτάσει τα 20 ευρώ για τα νέα μέλη.

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Απόστολου Τζιτζικώστα, και του Άδωνι Γεωργιάδη επέμειναν μέχρι και την τελευταία στιγμή πως θα πρέπει να τηρηθούν οι κανόνες που ίσχυσαν το 2009 και ανοιχτές διαδικασίες χωρίς αποκλεισμούς.

Η διάσταση απόψεων και τα οξυμένα πνεύματα οδήγησαν στη λήξη της συνεδρίασης, η οποία θα συνέλθει εκ νέου στις 12 το μεσημέρι. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία τότε το ζήτημα θα μπει σε ψηφοφορία.

Διαφωνία υπήρξε και για το πόσες κάλπες θα στηθούν, αλλά και για τον αριθμό των εκλογικών κέντρων. Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος, βλέποντας το αδιέξοδο που πήγαινε να δημιουργηθεί πρότεινε μια συμβιβαστική λύση την οποία φαίνεται να εξετάζουν θετικά όλοι οι υποψήφιοι. Δηλαδή να στηθούν 1.240 κάλπες, σε 850 εκλογικά κέντρα, 20% λιγότερες σε σχέση με το 2009.

Απομακρύνεται το ντιμπέιτ

Αν και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, κάτι τέτοιο πιθανότατα δεν θα συμβεί καθώς στους κόλπους του κόμματος επικρατεί έντονος προβληματισμός, αφού μια τέτοια κίνηση μπορεί να πλήξει σημαντικά την ενότητα της παράταξης.

Συμφώνησαν, πάντως, για τη διοργάνωση δύο συνδιασκέψεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη χωρίς να τα βρουν στο ποιοι θα μετέχουν. Επίσης, δεν θα υπάρχουν πληρωμένα διαφημιστικά σποτ στα μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Το σποτ του Άδωνι Γεωργιάδη – ΒΙΝΤΕΟ

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ υπό τον Τσίπρα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ