• Δένδιας: Η ιστορία "περνάω απ’ έξω και ψηφίζω" δεν είναι σοβαρή

  1:33 μμ, Δευτέρα 12 Οκτ 2015 1:33 μμ, Δευτέρα 12 Οκτ 2015

  Στις εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή προέδρου της ΝΔ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

  Συγκεκριμένα ο Νίκος Δένδιας απαντώντας στο ερώτημα αν αίσθησή του είναι ότι υπάρχει απειλή για την ενότητα του κόμματος είπε: «Βλέπω τη δυναμική που θα μπορούσε να τη δημιουργήσει. Όταν οι συζητήσεις δεν γίνονται επί τη βάσει αρχών οι οποίες έχουν προσυμφωνηθεί μάλιστα, αλλά γίνονται επί τη βάσει μόνο προσώπων και άρα προσωπικών χαρακτηριστικών, έστω κι αν πρόκειται για τους καλύτερους των ανθρώπων, τους άριστους, παρά ταύτα ενδογενώς δημιουργούνται τέτοιες τριβές και όχι μόνο μεταξύ των υποψηφίων, όπου εκεί αν θέλετε μπορεί να είναι λιγότερο το θέμα, αλλά μεταξύ των στελεχών, που μπορούν πάρα πολύ εύκολα να δημιουργήσουν διχαστικά φαινόμενα».

  Και συμπλήρωσε: «Μάλιστα, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι εμείς βγαίνουμε από μακρά σειρά από ήττες. Δεν είμαστε ένα κόμμα που μόλις θριάμβευσε, είμαστε ένα κόμμα που έχει χάσει 4 από τις 5 τελευταίες εκλογές ή αν θέλετε, με έναν άλλον τρόπο μέτρησης και τις 5 τελευταίες εκλογές».

  Ερωτηθείς σχετικά με το αν πρέπει στην ψηφοφορία να λάβει μέρος όποιος αποφασίσει εκείνη την ημέρα να δώσει 2 ευρώ ή θα πρέπει να υπάρχει εκλογικός κατάλογος ο βουλευτής Β Αθήνας της ΝΔ απάντησε: «Αυτό το “περνάω, είμαι απέξω, διαθέτω 2 ευρώ και ψηφίζω”, εμένα μου είναι ακατανόητο. Παντελώς ακατανόητο και ως λογικό σχήμα. Δεν έχω δει εκλογή η οποία να μην γίνεται μέσα από συγκεκριμένο κατάλογο εκλεκτόρων. Όποιος κι αν είναι αυτός, να το συμφωνήσουμε. Ο ανοικτότερος, να το συμφωνήσουμε κι αυτό».

  Και υπογράμμισε: «Θα πρέπει να έχουμε τη στοιχειώδη σοβαρότητα και να προφυλάξουμε τον εαυτό μας. Γενικά αυτή η ιστορία: “περνάω απ’ έξω και ψηφίζω”, δεν είναι σοβαρή. Και νομίζω ότι σε αυτό ο νυν πρόεδρος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει μια σοβαρή τοποθέτηση».

  Διαβάστε επίσης:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα