Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας αναζητεί εφεδρείες ή συνενόχους

Σκληρή κριτική άσκησε στον πρωθυπουργό η Φώφη Γεννηματά μέσω του Realfm 97,8 και της εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου. Συγκεκριμένα στο ερώτημα αν σε μία επόμενη φάση των πραγμάτων και αν χρειαστεί, θα ήταν διατεθειμένο το ΠΑΣΟΚ να καθίσει στο τραπέζι με τον ΣΥΡΙΖΑ και να οδηγηθεί σε μία συμφωνία για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Σε ποια βάση; Αυτή τη στιγμή είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας αναζητεί εφεδρείες ή πρόθυμους συνενόχους ή αφελείς συνενόχους σε μια πιθανή αποτυχία».

Στην επισήμανση ότι όλοι ζητούσαν από τον πρωθυπουργό να οδηγηθεί σε συμφωνία με τους εταίρους και τώρα κάνουν κριτική η κα Γεννηματά ανέφερε: «Βεβαίως, όλοι του ζητούσαμε να οδηγηθεί σε συμφωνία, αλλά ο κ. Τσίπρας έριξε λευκή πετσέτα. Παραδόθηκε άνευ όρων και επειδή βλέπαμε ότι η πορεία θα είναι ακόμα δυσκολότερη, γιατί είχα εξηγήσει προεκλογικά ότι η συμφωνία αυτή θα εξειδικευτεί στους εφαρμοστικούς νόμους κι αν δεν υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση με ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο να έχει στόχους ποιους τομείς θα στηρίξει, πώς θα προχωρήσει η χώρα; Σε ποια ανάπτυξη; Πως θα φτάσουμε στην ανάπτυξη; Αν δεν αυξήσουμε το ΑΕΠ θα ψάχνουμε συνέχεια τι θα κόβουμε. Όταν λοιπόν όλα αυτά δεν υπάρχουν στον σχεδιασμό αυτής της κυβέρνησης, σε ποια βάση να γίνει η συζήτηση; Εμείς ακόμα και την ημέρα των εκλογών μιλούσαμε για κυβέρνηση εθνικής ενότητας».

Ερωτηθείσα αν στο θέμα του χρέους θα έπρεπε η ελληνική πολιτική ηγεσία να εμφανιστεί σύσσωμη απέναντι στους δανειστές η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε: «Βεβαίως και θα έπρεπε να εμφανιστεί σύσσωμη. Εγώ και στην ομιλία μου στη Βουλή τόνισα ότι στο θέμα της διαπραγμάτευσης για την περαιτέρω αναδιάρθρωση και απομείωση του χρέους θα είμαι εκεί και θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις».

Και συμπλήρωσε: «Καλωσόρισα και τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ στη δική μας θέση, διότι σας θυμίζω ότι μιλούσαν για το επαχθές και επονείδιστο χρέος το οποίο θα έπρεπε να διαγραφεί μονομερώς ότι θα έπρεπε να γίνει μια διάσκεψη γι’ αυτό και σήμερα έρχεται στη θέση μας ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να διαπραγματευτούμε παραμετρικές αλλαγές. Αλλαγές που όμως έχουμε συμφωνήσει στο Eurogroup του 2012. Δεν έχει προχωρήσει πέρα από αυτή την απόφαση. Μάλιστα η συμφωνία που έχει καταρχήν είναι χωρίς μείωση των επιτοκίων, με απλή επιμήκυνση, ενώ το 2012 μιλούσαμε και για μείωση των επιτοκίων. Εμείς θα είμαστε εκεί να στηρίξουμε στη διαπραγμάτευση για την απομείωση και την αναδιάρθρωση του χρέους. Είναι απολύτως αναγκαία γιατί όταν μειώνεται το ΑΕΠ υπάρχει πρόβλημα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ