Ο ΣΥΡΙΖΑ για την βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα

Τον αποτροπιασμό του για τη διπλή βομβιστική επίθεση εναντίον συγκέντρωσης ειρήνης στην Άγκυρα εκφράζει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καλεί σε συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 το απόγεμα στην πλατεία Συντάγματος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη σημερινή διπλή βομβιστική επίθεση εναντίον συγκέντρωσης ειρήνης, που διοργάνωσαν συνδικάτα, κοινωνικοί φορείς και αριστερά πολιτικά κόμματα στην Άγκυρα.

Αποτέλεσμα της διπλής έκρηξης που πραγματοποιήθηκε στο χώρο προσυγκέντρωσης των μελών του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), ήταν ο θάνατος τουλάχιστον 30 διαδηλωτών και ο τραυματισμός εκατοντάδων.

Η δολοφονική αυτή επίθεση δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλά έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες άλλες αιματηρές, παρακρατικές, στρατιωτικές και αστυνομικές επιθέσεις εναντίον του φιλοκουρδικού και φιλειρηνικού κινήματος και της Αριστεράς.

Το καθεστώς Ερντογάν είναι υπόλογο για την κλιμάκωση της επίθεσης εναντίον της ειρήνης και της δημοκρατίας στην Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα τη σημερινή επίθεση και εκφράζει την αλληλεγγύη και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες και τους συναγωνιστές των αδικοχαμένων αγωνιστών.

Μοναδική απάντηση στο καθεστώς του τρόμου είναι η ενίσχυση του αγώνα για τη νίκη της δημοκρατίας και της ειρήνης στην πολύπαθη γειτονιά μας.

Καλούμε σε συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 μ.μ. στην πλ. Συντάγματος” 

Διαβάστε επίσης:

Φονική βομβιστική επίθεση σε διαδηλωτές της “Ειρήνης” στην Άγκυρα – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Συγκλονίζει βίντεο από τη διπλή φονική έκρηξη στην Άγκυρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ